Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Verkkolaskutus tekee yrityksen laskutuksen mutkattomaksi

Ottamalla käyttöön verkkolaskupalvelun, voit rauhassa keskittyä yritystoimintaasi.

Verkkolaskupalvelu tehostaa laskutusta 

Haluamme, että yrityksesi laskutus sujuu mutkattomasti ja tehokkaasti laskutitpa sitten kuluttaja-asiakkaita tai yrityksiä. Kun yrityksesi käytössä on OmaSp:n verkkolaskupalvelu, saat käyttöösi sähköiset laskutusmahdollisuudet. Kuluttaja-asiakkaille voit lähettää e-laskuja suoraan verkkopankkiin. Verkkolaskupalveluun voidaan liittää myös tulostuspalvelu, joka hoitaa laskun tulostamisen ja perille toimittamisen.  

Verkkolasku on sähköinen lasku, joka välitetään ja vastaanotetaan pankkiyhteysohjelmalla tai yritysverkkopankkia käyttämällä vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen. OmaSp:n verkkolaskupalvelu onkin vaivaton tapa nopeuttaa yrityksesi laskutusprosessia sekä säästää aikaa työtunneissa ja selvää rahaa laskujen tulostus-, kuoritus- ja postituskuluissa. Kun asiakkaasi saa laskusi sähköisesti, lyhenee myös yrityksesi myyntisaamisten kiertoaika. 

Verkkolaskupalvelu on yrityksesi käytössä aina. Lähetät ja vastaanotat laskuja, kun sinulle parhaiten sopii – laskut käsitellään ja arkistoidaan sähköisesti. Verkkolaskupalvelu mahdollistaa myös e-laskujen lähettämisen kuluttaja-asiakkaille sekä osoiteilmoitusten vastaanottamisen. Ottaaksesi käyttöön kuluttajien e-laskutuksen sinun tulee tehdä laskuttajailmoitus. Lue lisää e-laskutuksesta ja laskuttajailmoituksesta sivun alareunasta.

Verkkolaskujen liitteitä voit lähettää, jos vastaanottajan tiedoissa verkkolaskuoperaattorina on jokin alla listatuista pankeista sekä lähettäessäsi laskuja tulostuspalvelun kautta. 

 • HELSFIHH (Aktia) 
 • HANDFIHH (Handelsbanken) 
 • POPFFI22 (Paikallisosuuspankit) 
 • ITELFIHH (Säästöpankit) 

Näin saat verkkolaskutuksen yrityksesi käyttöön 

Verkkolaskusopimuksen teet helposti oman OmaSp:n konttorisi kanssa ja palvelut ovat käytössäsi jo parin pankkipäivän kuluessa. Voit varata ajan verkosta tai ottaa yhteyttä omaan tuttuun pankkiasiantuntijaasi. Autamme sinua ja yritystäsi mielellämme! 

Yrityksen muistilista laskuttamiseen

 • Tarkista, että yrityksen laskutusohjelma tuottaa Finvoice -välityspalvelun mukaisia verkkolaskuja ja käytössä oleva pankkiyhteysohjelma pystyy lähettämään verkkolaskuja pankkiin. 
 • Tee verkkolaskusopimus OmaSp:n kanssa. 
 • Tee laskuttajailmoitus e-laskuja varten Finanssialan verkkosivuilla ja lähetä se pankille. 
 • Pyydä laskutettavilta asiakkailta verkkolaskuosoitteet ja päivitä ne laskutusohjelmaan. 

Yrityksen muistilista laskujen vastaanottamiseen

 • Tarkista, että yrityksesi pankkiyhteysohjelma pystyy noutamaan ja ostoreskontra käsittelemään Finvoice -välityspalvelun mukaisia verkkolaskuja. Vaihtoehtoisesti käytössäsi voi olla myös yritysverkkopankki laskutuspalvelulla. 
 • Tee verkkolaskusopimus OmaSp:n kanssa. 
 • Toimita laskuttajille verkkolaskuosoitteesi. 

Lisätietoja laskutuksesta

E-lasku on kuluttajille toimitettava verkkolasku. Laskuttaja lähettää e-laskuaineiston pankkiinsa, josta e-laskut siirretään e-laskuosoitteen perusteella laskutettavan asiakkaan verkkopankkiin. Laskutettava asiakas näkee maksuehdotuksen tilillään ja hyväksyy sen maksuun. Laskutettava asiakas näkee laskun tiedot tapahtumassa olevan verkkoerittelylinkin avulla. Verkkoerittely on tallennettu laskuttajan valitsemaan paikkaan. Siirtyminen yritysverkkopankista verkkoerittelyyn on SSL-suojattu. E-lasku perustuu Finanssialan Finvoice-välityspalvelun kuvauksiin. 

Laskuttajailmoitus on osa e-laskutuksen aloittamista 

Laskuttajailmoitus liittyy kuluttajan e-laskutuksen aloittamiseen. Laskuttajailmoituksella laskuttaja ilmoittaa omat tietonsa julkaistavaksi kuluttaja-asiakkaidensa verkkopankeissa. Laskuttajailmoituksen tekemisen jälkeen kuluttaja-asiakkaat voivat ilmoittaa e-laskun vastaanotto-osoitteensa laskuttajalle laskuttajailmoituksen tietojen perusteella verkkopankkinsa kautta. 

Laskuttajailmoitus muodostetaan laskuttajan järjestelmässä, mikäli ohjelmistotoimittaja on tuottanut kyseisen palvelun laskuttajalle. Laskuttajailmoituksen voi muodostaa myös Finanssialan verkkosivuilla.   

Voit tehdä laskuttajailmoituksen yllä olevasta linkistä avautuvalla ohjelmalla. Kaikki pankit ovat valmiiksi valittuina, jotta ilmoitus voidaan välittää kaikkiin pankkeihin kuluttajien näkyville. Kaikkien pankkien aineistot kirjoitetaan samaan tiedostoon, jonka voit tallettaa omalla koneellasi ja lähettää käytössäsi olevalla pankkiyhteysohjelmalla tai yritysverkkopankilla. 

Ladattavat aineistot

  Henkilöasiakas