Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Varainhoitovakuutus - Varallisuutesi ammattilaisten hoidossa

Onko sinulle kertynyt huomattavasti varallisuutta tai oletko esimerkiksi myynyt omaisuutta tai saanut perinnön, ja nyt mietit sopivaa tapaa huolehtia varoistasi? Pitkäaikaiseen säästämiseen suunniteltu Varainhoitovakuutus on turvallinen keino hoitaa yli 100 000 euron varallisuutta.

Varallisuutesi ammattilaisten hoidossa

Varainhoitovakuutus tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun vakuutussijoittamiseen ja varainhoitoon. Se on helppo ja vaivaton sijoitustuote, sillä sinun ei itse tarvitse aktiivisesti seurata markkinoita, vaan asiantuntevat salkunhoitajat huolehtivat sijoituskohteista tuotto-odotuksesi ja riskinsietokykysi mukaisesti.

Varainhoitovakuutus on toistaiseksi voimassa oleva sijoitus, joka joustaa elämäntilanteesi mukaan. Voit nostaa varoja käyttöösi tarvittaessa myös vakuutusaikana.

Yhdellä sopimuksella saat varallisuudellesi vakuutussijoittamisen ja varainhoidon edut. Sinun ei tarvitse kantaa huolta, mitä markkinoilla tapahtuu, koska asiantuntevat varainhoitajat tekevät sijoituspäätökset yhdessä valitun riskiprofiilisi puitteissa. Vakuutuksen arvo muodostuu valitsemiesi sijoituskohteiden arvonmuutosten mukaisesti. Lisäksi voit halutessasi helposti vaihtaa vakuutuksen sijoituskohteita säästöaikana. Kertyneitä tuottoja tai syntyneitä voittoja ei veroteta sijoituskohteita vaihdettaessa vakuutuksen voimassaoloaikana.

OmaSp:n asiantuntijat

Hyödynnä veroedut 

Varainhoitovakuutus on verotuksellisesti edullinen sijoitusratkaisu. Säästöaikana vakuutuksen tuotot jäävät kerryttämään tuottoa tuotolle ja niitä verotetaan vasta sopimuksen erääntyessä. Varainhoitovakuutus sisältää aina myös 100 % henkivakuutuksen, joten se on myös erinomainen väline perintösuunnitteluun. Määrität vakuutukseen edunsaajan kuolemasi varalta, jolloin kuolemantapauksessa vakuutussäästöt maksetaan ennalta määritellylle edunsaajalle.

Ota yhteyttä

Päätät itse riskitason 

Sinun ei tarvitse itse osata tehdä päätöksiä sijoituskohteista, sillä apunasi on neljä mallisalkua. Valikoimasta löytyy sopivat sijoitussalkut niin varovaiselle kuin rohkeammallekin sijoittajalle. Sijoitussalkkua on mahdollista vaihtaa joustavasti, mikäli riskinottohalukkuutesi muuttuu. Voit valita asiantuntijamme avulla sinulle sopivimman neljästä salkkuvaihtoehdosta: korkopainoinen, tasapainoinen, osakepainoinen tai tuottohakuinen. Vakuutuksen arvo määräytyy valitsemasi sijoituskohteen perusteella. Tarkoituksena on kartuttaa varallisuuttasi valitsemallasi riskitasolla ja vapauttaa sinut jatkuvasta sijoitusten seuraamisesta sekä päivittäisestä päätöksenteosta.

Varainhoitovakuutus on tarkoitettu pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Kaikissa salkkuvaihtoehdoissa voi esiintyä vuosittain suurtakin arvonvaihtelua. 

Oma Säästöpankin asiantuntija

 

Varainhoitovakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Oma Säästöpankki toimii. 

Varaa aika

Valitse sinulle sopivin sijoitussalkku

Korkopainoinen sijoitussalkku voi sopia sinulle, kun säästämisen aikajänne on yli 5 vuotta. 20 % sijoituksista on osakkeissa ja 80 % korkoinstrumenteissa. Osakesijoitusten osuus voi vaihdella 0–40 % välillä.

Tasapainoinen sijoitussalkku voi sopia sinulle, kun säästämisen aikajänne on yli 10 vuotta. Sijoituksista 50 % on osakkeissa ja 50 % korkoinstrumenteissa. Osakesijoitusten osuus salkun varoista voi vaihdella 0–70 % välillä.

Osakepainoinen sijoitussalkku voi sopia sinulle, kun säästämisen aikajänne on yli 10 vuotta. Salkun sijoituksista 80 % on osakkeissa ja 20 % on korkoinstrumenteissa. Osakesijoitusten osuus salkun varoista voi vaihdella 0–100 % välillä.

Tuottohakuinen sijoitussalkku voi sopia sinulle, kun säästämisen aikajänne on yli 10 vuotta. Tuottohakuisessa salkussa 100 % sijoituksista on osakkeissa ja 0 % on korkoinstrumenteissa. Osakesijoitusten osuus salkun varoista voi vaihdella 0–100 % välillä.

Katso myös