Hyppää pääsisältöön
Google Pay puhelimen näytössä

Google Pay on helppo ja turvallinen maksutapa

Google Pay™️ on käytettävissä yhteen soveltuvissa Android-laitteissa. Google Pay toimii kuten lähimaksu kortilla ja voit maksaa sillä ostoksia kaupassa, verkossa ja sovelluksissa.

Google Wallet

Google Wallet -sovellukseen voit ladata OmaSp:n kaikki pankkikortit. Google Wallet -sovelluksen avulla maksat sujuvasti puhelimella ja älykellolla. Enää sinulla ei ole tarvetta kaivaa korttia lompakosta ja voit maksaa myös silloin, jos kortti on jäänyt kotiin. 

Google Pay käyttöönotto Google Walletissa 

GooglePayn voi ottaa käyttöön OmaMobiilissa jo ennen varsinaisen kortin saapumista esimerkiksi uuden kortin tilauksen yhteydessä. Käyttöönotto OmaMobiilissa on mahdollista heti, kun kortti on näkyvissä sovelluksessa. Käyttöönoton jälkeen voit tehdä ostoksia älylaitteellasi noin tunnin kuluttua kortin aktivoimisesta.  

Näin otat käyttöön Google Payn 

Google Payn käyttöönotto vaatii yhteen soveltuvan Android laitteen, jossa on 5.0 tai uudempi käyttöjärjestelmä, sekä OmaSp:n pankkikortin. Voit ottaa Google Payn käyttöön kahdella eri tavalla: 

a) Lisää kortti Google Wallet -sovellukseen OmaMobiilista 

  1. Avaa OmaMobiili –sovellus, valitse Talous ja sitten valitse Kortit ja asetukset.  
  2. Paina  
  3.  Seuraa ohjeita ja hyväksy käyttöehdot 

b)  Lisää kortti suoraan Google Wallet -sovelluksesta.

  1. Lataa Google Wallet -sovellus Play -kaupasta ja hyväksy palvelun käyttöehdot 
  2. Avaa sovellus ja valitse Lisää kortti 
  3. Lisää haluamasi kortin tiedot ohjeistuksen mukaisesti 
  4. Hyväksy käyttöehdot 
  5. Seuraa ohjeita ja vahvista maksutavan lisääminen 

Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki. 

Kysymyksiä ja vastauksia Google Paysta

Google Wallet on mobiililompakko-sovellus, joka toimii Android-laitteilla maksamiseen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Walletin Google Pay ominaisuudella pystyt tekemään maksuja niin kaupassa kuin verkossakin. 

Google Payn käyttöön tarvitset OmaSp:n pankkikortin ja Android-älypuhelimen tai älykellon, jonka käyttöjärjestelmän versio on 5.0 tai uudempi. Puhelimessasi tulee olla NFC-ominaisuus (Near Field Communication). Voit tarkistaa tämän puhelimesi asetuksista. 

Google Paylla voit maksaa kaupoissa, joissa lähimaksaminen on käytössä. Voit käyttää Google Pay -sovellusta myös monessa verkkokaupassa ja sovelluksessa. Tunnistat nämä ostopaikat Buy with Google Pay -painikkeesta. Jos verkkokaupassa tai sovelluksessa on maksuvaihtoehtona Google Pay, valitse Google Pay maksutavaksi, tarkista tilausyhteenvetosi ja vahvista maksu. 

Jos ostoksesi on alle lähimaksurajan (50 euroa), avaa puhelin tai älykello ja vie laite maksupäätteen lähelle. Jos ostoksesi on yli lähimaksurajan, tai olet tehnyt jo useampia pienempiä ostoja, avaa laitteesi lukitus ja vie laite maksupäätteen lähelle. Google Pay -sovellusta ei tarvitse avata ennen maksutapahtumaa.

Jos verkkokaupassa tai sovelluksessa on maksuvaihtoehtona Google Pay, valitse Google Pay maksutavaksi, tarkista tilausyhteenvetosi ja vahvista maksu.

Google Paylla voit tehdä kaiken suuruiset ostot. Lähimaksurajan ylittävissä ostoissa sinun tulee avata puhelimesi tai älykellosi lukitus joko PIN-koodilla tai sormenjälkitunnisteella.  

Google Paylla maksaminen on turvallista. Google Pay ei välitä pankkikorttisi numeroa maksun yhteydessä. Google Pay käyttää salattuja kortin numeroita. Korttitietosi pysyvät turvassa eikä ulkopuoliset pääse puhelimen tai älykellon kautta korttitietoihisi. 

Jos kadotat laitteesi, johon olet liittänyt Google Pay -sovelluksen, ota yhteyttä ympäri vuorokauden auki olevaan sulkupalveluun +358 20 333. Sulkupalvelu voi poistaa pankkikortin tiedot sovelluksesta, jolloin sinun ei tarvitse tilata uutta fyysistä pankkikorttia. 

Find My Device –sovelluksen avulla voit lukita puhelimesi käytön. (www.google.com/android/devicemanager). 

Kortin katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi sulkupalveluumme +358 20 333. Kun kortti suljetaan, sillä ei voi enää maksaa ostoksia Google Paylla. 

Google Paylla suoritetuista maksuista ei peritä palvelumaksua eikä kaupoilla ole lupaa periä lisämaksua Google Payn käytöstä maksutapana. 

Katso myös

    Henkilöasiakas