Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Tilin avaaminen yritykselle – Tervetuloa yritysasiakkaaksemme

Oletko kokenut yritysmaailman konkari vai otatko vasta ensiaskeleita yrittäjyyden polulla? Yrittäjyys on monelle elämäntapa ja OmaSp yrityksellesi luotettava elämänkumppani. 

Yritystili arjen raha-asioiden hoitoon 

OmaSp:n yritystili avataan yrityksesi maksuliikenteen hoitoon. Tili voidaan avata heti, kun yritys on rekisteröity ja monesti tili kannattaakin olla olemassa jo ennen kuin yrityksen toiminta varsinaisesti alkaa. Yritystilin kautta hoidat kaikki yrityksen arjen raha-asiat, kuten palkat ja verkkolaskut.  

Yritystiliin saat liitettyä kaikki yrityksellesi tarpeelliset maksuliikennepalvelut, yritysverkkopankin sekä OmaMobiili-sovelluksen. Yritystilin saat halutessasi myös luotollisena. Luotto-ominaisuus edellyttää pankin normaalia luotonmyöntöprosessia. Voit liittää tiliisi myös yrityksille suunnatut yrityskorttimme.  

Yritystilin tiliotteen voit valita sähköisenä yritysverkkopankkiin, konekielisenä tiliotteena tai paperitiliotteena. Kaikki vaihtoehdot sopivat kirjanpitoon ja verotukseen. 

Miten avaan yritykselle tilin? 

Kun olet avaamassa yrityksellesi ensimmäistä tiliä OmaSp:hen, varaa aika verkkoneuvotteluun tai konttoriimme. Autamme sinua mielellämme palveluiden avauksessa! Jos olet jo asiakkaamme, voit avata tilin myös ottamalla yhteyttä omaan asiantuntijaasi tai konttoriimme esimerkiksi verkkopankkiviestillä. 

Yritysasiakkuuden avausta varten tarvitsemme seuraavia tietoja, ja tarvittavien asiakirjojen läpikäyminen ennakkoon nopeuttaa asiakkuuden avausta. Otathan siis tarvittavat asiakirjat mukaan tapaamiseen tai lähetä ne omalle pankkiasiantuntijallesi sähköisesti verkkopankin kautta. 

Yrityksen perustiedot 

  • Y-tunnus ja kuvaus liiketoiminnasta 
  • Liiketoimintasuunnitelma  
  • Organisaatiokaavio, mikäli kyseessä laajempi yrityskokonaisuus 
  • Aloittavan yrityksen perustamissopimus ja perustamiskokouksen päätöspöytäkirja 
  • Toiminnassa olevan yrityksen viimeisin tuloslaskelma ja tase 
  • Tieto yrityksen verotusmaista 

Omistajien tiedot 

  • Nimi, syntymäaika tai Y-tunnus, kansalaisuus, asuinmaa tai rekisteröintimaa, omistusosuus, verotusmaa sekä veronumero, PEP-tieto 

Tosiasiallisten edunsaajien tiedot 

Tosiasiallisella edunsaajalla tarkoitetaan luonnollista henkilöä, jolla on yrityksessä yli 25 prosentin omistusoikeus tai äänivalta, tai joka muulla tavoin tosiasiallisesti käyttää yrityksessä määräysvaltaa. 

  • Nimi, syntymäaika, kansalaisuus,  asuinmaa, omistusosuus, verotusmaa sekä veronumero, PEP-tieto 
  • Tiedot mahdollisista omista, perheenjäsenten tai yhtiökumppaneiden merkittävistä julkisista tehtävistä 

Henkilötodistus 

  • Muista ottaa konttoritapaamiseen mukaan passi tai henkilökortti. 

 

Ladattavat aineistot