Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin sovellus

OmaVahvistus -tunnistussovelluksella vahvistat pankkitapahtumasi turvallisesti

OmaSp:n tunnistussovellus OmaVahvistus on turvallinen ja kätevä väline pankkiasioiden hoitoon. OmaVahvistus -sovelluksella voit tunnistautua sekä vahvistaa tapahtumia. Käyttöönoton yhteydessä määrität itse oman PIN-koodisi, jonka avulla jatkossa vahvistat tapahtumat. Voit käyttää sovellusta myös biometrisellä tunnisteella, kuten sormenjälkitunnisteella. OmaVahvistus -sovellus on ladattavissa Google Play -kaupasta ja App Storesta.

Oma Säästöpankin asiantuntija

OmaVahvistus tietokoneen kanssa

Oma Säästöpankin asiantuntija

OmaVahvistus mobiilisovellusten kanssa

OmaVahvistus käyttöohjeet

Versio 2.2.1 ja uudemmat

 1. Lataa OmaVahvistus -sovellus sovelluskaupasta. Valitse OmaSp tunnukset.
 2. Ota OmaVahvistus -sovellus käyttöön. Tarvitset käyttöönottoon verkkopankkitunnuksen käyttäjätunnuksen, salasanan, avaintunnuskortin turvaluvun ja tekstiviestin lisävahvistuksen koodin. Jos sinulla ei ole lisävahvistusta vielä käytössä, voit ottaa sen käyttöön kirjautumalla verkkopankkiin ensin avaintunnuskortilla.
 3. Seuraa ohjeita ja anna sovelluksen pyytämät tunnukset. Huomaathan painaa Lähetä vahvistuskoodi -painiketta saadaksesi aktivointikoodin.
 4. Turvallisuussyistä OmaVahvistus ei ole heti käytössä, vaan sinun tulee vielä avata lukitus verkkopankista. Paina sovelluksen näkymästä Kirjaudu verkkopankkiin.
 5. Kirjaudu verkkopankkiin avaintunnuskortilla, tai jos olet ottamassa OmaVahvistus -sovellusta käyttöön uuteen laitteeseen, voit kirjautua käyttämällä vanhan laitteen OmaVahvistus -sovellusta. Avaa lukitus ja vahvista.
 6. Kirjaudu ulos verkkopankista, ja siirry takaisin OmaVahvistus -sovellukseen. Odota, että saat ilmoituksen ” OmaVahvistus -sovellus on valmis käytettäväksi ”.

Versio 2.2.1 ja uudemmat

 1. Lataa OmaVahvistus -sovellus sovelluskaupasta
 2. Ota OmaVahvistus -sovellus käyttöön. Tarvitset käyttöönottoon Oma Säästöpankin verkkopankin käyttäjätunnuksen ja tekstiviestin lisävahvistuskoodin.
 3. Anna Oma Säästöpankin käyttäjätunnus ja valitse tämän jälkeen millä tunnuksilla haluat kirjautua tunnistuspalvelussa. Anna kyseisen pankin tunnukset.
 4. Tarkista puhelinnumerosi, ja lähetä aktivointikoodi painamalla Lähetä vahvistuskoodi. Anna tämän jälkeen koodi sovellukseen.
 5. Valitse oma PIN-koodi ja nimeä oma profiili.
 6. OmaVahvistus -sovelluksen käyttöönotto on nyt valmis.

Turvallisuusssyistä voit saada näytöllä ilmoituksen ”Ota yhteyttä asiakaspalveluun”. 

Ota tällöin asiakaspalveluumme yhteyttä puhelimitse, chatilla tai verkkoviestillä saadaksesi sovelluksen käyttöösi.

Ota yhteyttä

Turvallisuussyistä laitteelle ensimmäistä kertaa aktivoitava OmaVahvistuksen profiili on aluksi lukittu. Voit poistaa lukituksen verkkopankissa. 

 1. Kirjaudu verkkopankkiin avaintunnuskortilla. Jos olet aiemmin asentanut OmaVahvistuksen toiselle laitteelle, voit käyttää myös sitä kirjautumiseen. Älä käytä Googlea tai muita hakukoneita, kun menet verkkopankkiin. 
 2. Verkkopankin ylälaidasta oman nimesi kohdalta löydät Asetukset -valikon ratasmerkin takaa. Valitse ”OmaVahvistus -sovelluksen asetukset”. 
 3. Valitse laite, jonka käyttäjäprofiilin ”Lukittu” kohdalla lukee ”Kyllä”. Avaa lukitus valitsemalla ”Ei” ja vahvista lukituksen avaus. 
 4. Kirjaudu ulos verkkopankista ja sulje OmaVahvistus -sovellus mobiililaitteesta. 
 5. Avaa OmaVahvistus uudelleen. Sovellus on nyt käytettävissä. 

Katso myös