Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Asiointi

Hyvä pankkikumppani on läsnä elämäsi eri vaiheissa

Neuvottelu pankissa.

OmaSp:n tuoreen asiakaskyselyn mukaan enemmistö vastaajista sanoo keskustelleensa tulevaisuuden suunnitelmistaan pankin asiantuntijan kanssa.

Henkilökohtainen palvelu korostuu

OmaSp toteutti Parasta palvelua -asiakaskyselyn 30.10. – 19.11.2023. Tutkimuksesta selviää, että asiakkaat arvostavat palvelun saatavuutta monipuolisesti niin konttoreissa kuin digikanavissa. Vastauksissa korostuu tyytyväisyys omaan yhteyshenkilöön ja tämän kykyyn ehdottaa yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaan elämäntilanne kulloinkin huomioiden. "Kun omia raha-asioita hoitaa tuttu ja luotettava asiantuntija, on oman taloudellisen hyvinvoinnin kehittäminen helpompaa", kertoo Elina Näsänen OmaSp:stä.

Ota yhteyttä

Tiedätkö miten elämänmuutokset vaikuttavat talouteesi?

Oma rahatilanne pysyy harvoin muuttumattomana läpi elämän. Välillä on syytä sopeuttaa omia menojaan ja välillä lompakko antaa mahdollisuuden laittaa enemmän rahaa säästöön tai sijoittaa tärkeisiin hankintoihin. 

Tulevaisuuden suunnitelmista ja unelmistakin olisi tärkeää käydä avointa keskustelua pankin asiantuntijan kanssa. Esimerkiksi perhettä perustaessa perheen tulotaso usein alenee hetkellisesti. Vastaavasti ylennys työpaikalla tai perintö voi tuoda budjettiin lisää pelivaraa. Niin negatiivisissa kuin positiivisissa muutoksissa tulovirta kannattaa heti budjetoida mahdollisimman kannattavasti.

Matkapuhelimen näytöllä pankin kotisivut.

Milloin yhteydessä pankkiin?

"Tietenkin silloin, kun oma talous on tiukalla, kannattaa olla viipymättä yhteydessä pankkiin”, Näsänen kehottaa ja muistuttaa, että myös kohentunut taloudellinen tilanne antaa aiheen keskustelulle ammattilaisen kanssa. 

Hän sanoo kohtaavansa välillä ihmisiä, jotka eivät ole havainneet taloutensa mahdollisuuksia: "Liian usein rahatilanteen parantuessa tälle varallisuudelle ei tehdä suunnitelmaa, vaan varat hupenevat tilitä kuin huomaamatta. Jälkeenpäin ei osata sanoa, minne rahat menivät, vaikka oman talouden parhaimpina kausina pitäisi kyetä sijoittamaan tulevaisuuteen ja turvata tulevaa elämäntasoa."

Varaa aika

Hyödyt irti taloudellisista muutoksista

Eri elämänvaiheissa varoille löytyy hyvin erilaisia käyttökohteita, joita voi punnita yhdessä pankin asiantuntijan kanssa. "Esimerkiksi nuorena saatu 5000 euron perintö voi olla järkevää sijoittaa ASP-tilille ensikodin ostoa varten. Toinen taas voi päätyä tekemään ylimääräisen lyhennyksen asuntolainaansa tai laittaa varat poikimaan sijoituksiin. Oman talouden kehitykseen kannattaakin tehdä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmia yhdessä asiantuntijan kanssa. Neuvominen ja suositusten tekeminen ovat oleellinen osa pankin asiantuntijan työtä", Näsänen muistuttaa.

Pankin asiantuntija pitelee vihreää sydäntä.

Pidä asiantuntijasi ajan tasalla  

Pitämällä pankkikumppanisi ajan tasalla elämäsi muutoksissa hyödyt hänen näkemyksestään ja ratkaisuistaan, joita et välttämättä muuten tulisi ajatelleeksi. Mitä mutkattomampi pankkisuhde, sitä enemmän hyödyt pankin asiantuntemuksesta. 

“Minulle on tärkeää, että asiakkaani saavat minuun vaivatta yhteyden, kun tarve on. Voin olla asiakkaalle eräänlainen oman talouden personal trainer”, Näsänen hymyilee. 

YhteydenottopyyntöKonttorit ja yhteystiedot

Henkilöasiakas