Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Palvelut yrittäjille

Kolme vinkkiä yrityksen rahoituksen suunnitteluun

Oma Säästöpankin asiakas

Yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Maija Koivusen vinkit yritysrahoituksen suunnitteluun ja onnistumiseen neuvotteluissa.

Rahoituksen avulla perustetaan yrityksiä, investoidaan, kasvatetaan ja kehitetään yrityksiä sekä toteutetaan omistusjärjestelyjä. Suorien hankkeiden lisäksi rahoituksella on keskeinen rooli yritysten kassanhallinnassa kustannusten tullessa maksettaviksi ennen myyntitulojen kotiutumista. Rahoitus voi myös kohdistua yrityksen tai yrittäjän varallisuuden kasvattamiseen. Tässä muutama vinkki rahoituksen suunnitteluun ja toimivaan rahoitusneuvotteluun:

1. Kirkasta tavoitteesi. Mihin tähtäät rahoituksen avulla?

Rahoitettavalle hankkeelle on syytä määritellä taloudelliset tavoitteet. Rahoitus voi kohdistua myytävän tuotteen valmistamiseen tai omien tilojen hankkimiseen vuokratilojen sijasta. Rahoitus voi myös kohdistua omistusjärjestelyihin yrittäjän siirtäessä yrityksensä uusille omistajille. Kaikille näille rahoitustarpeille on mahdollista laskea taloudellisen hyödyn tavoite sekä ennakoida kassavirrat.

Rahoituksen suunnittelussa on tärkeää laskea, miten rahoitus maksetaan takaisin. Matkan varrelle mahtuu aina yllätyksiä, niin positiivisia kuin negatiivisiakin ja siksi huolellinen suunnittelu auttaa sopeutumaan muutoksiin. Yritys ja sen omistajat voivat kerryttää tärkeää pelivaraa ja puskuria säästämällä ja sijoittamalla lainanlyhennyksen ohella.

Oma Säästöpankin asiakas

2. Varaudu näihin rahoittajan kysymyksiin

Rahoittajan on tunnettava rahoitettava kohde monipuolisesti. Taloudellisen tilanteen arvioinnissa rahoittaja pyrkii varmistamaan, että yritys selviytyy haetusta rahoituksesta.

Rahoittaja tarkastelee yrityksen liikeideaa, toimialaa, tulevaisuuden näkymiä sekä velallisen taloudellista tilaa. Arvioinnissa hyödynnetään mm. tilinpäätöstä sekä viimeisimpiä tulos- ja taselaskelmia, jotta saadaan selville yrityksen senhetkinen taloudellinen tila. Nykytilan lisäksi on tärkeää havainnollistaa, miten haettu rahoitus muuttaa yrityksen taloudellista asemaa ja miten yritys suoriutuu tulovirroillaan lainan lyhennyksistä ja koroista.

Varaudu myös kertomaan liiketoimintaasi liittyvistä riskeistä. Näitä asioita kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös yrityksen omassa strategisessa suunnittelussa.

3. Valitse rahoittajakumppanisi huolella

Rahoitukseen liittyy aina riskejä ja yrityksen tilanteet muuttuvat välillä nopeastikin. Siksi on tärkeää valita rahoittajaksi sellainen kumppani, joka on tavoitettavissa ja joka tuntee yrityksesi ja sen omistajat läpikotaisin. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin muutoksiin ja tarpeisiin. Aktiivisen ja ammattitaitoisen kumppanin löydät yrityksellesi meiltä OmaSp:stä. Lämpimästi tervetuloa rahoitusneuvotteluihin.

Taklaa tappiot ja maksimoi menestys

Yritysten toimintaympäristössä tapahtuu juuri nyt suuria muutoksia. Katso webinaarinauhoite, jolla asiantuntijamme kertovat miten yrityksesi voi varautua tuleviin haasteisiin ja hyödyntää muutoksen tarjoamat mahdollisuudet esimerkiksi yritysjärjestelyjen kautta.

Ajankohtaista

Lue lisää aiheesta Töysän Säästöpankkisäätiöltä 500 000 € lisäavustus SeAMK:lle
Töysän Säästöpankkisäätiön ja SeAMK:n edustajat
Mediatiedote

Töysän Säästöpankkisäätiöltä 500 000 € lisäavustus SeAMK:lle

Lue lisää

Lue lisää aiheesta Samppa Harhala on aluejohtaja, josta on tarvittaessa vaikka trubaduuriksi
Pankin asiantuntija työhuoneessaan tietokoneella.
OmaStoori

Samppa Harhala on aluejohtaja, josta on tarvittaessa vaikka trubaduuriksi

Lue lisää

Lue lisää aiheesta OmaSp Rauma mukana Kesäkahvila Kaffelin avajaisissa
työntekijällä on kahvimuki kädessä
Tapahtuma

OmaSp Rauma mukana Kesäkahvila Kaffelin avajaisissa

Lue lisää