Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
OmaSp työnantajana

Lapset mukaan töihin -päivä toi vipinää konttoreihimme

Hämeenlinna lapset mukaan töihin

Hämenlinnassa Elias (7v), Oliver (3,5v) ja Lilja (3v) olivat odottaneet työpäivää kärsimättömästi koko viikon. "Oli todella kiva päivä, ehdittiin tehdä vaikka mitä!"

Konttorimme ympäri Suomen täyttyivät tänään ilosta ja naurusta, kun osallistuimme valtakunnalliseen Lapset mukaan töihin -päivään. Päivän aikana lapset ovat tervetulleita työpaikalle näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Päivän aikana konttoreissamme on vieraillut myös päiväkotiryhmiä tutustumassa pankkityöhön.

Lapsi pankin kassapisteellä.

Yksi lapsensa mukaan ottaneista on asiakasliiketoiminnan tuen johtaja Matti Uutela, joka työskentelee tämän päivän poikansa Mikaelin kanssa Seinäjoen keskustan konttorissa. ”Kyllä työteosta on kotona jonkin verran puhuttu. Olen esimerkiksi kertonut, että töissä puhun paljon eri ihmisten kanssa, teen erilaisia paperitöitä ja olen mukana palavereissa”, Uutela kuvailee.” ”Isän työ vaikuttaa mielenkiintoiselta ja myös isän työkaverit vaikuttavat kivoilta”, Mikael jatkaa. Kun lapselta kysyttiin, tuleeko hänestä isona pankkilainen, hän vastasi vakuuttavasti: "Tulee."

Matti ja Mikael ovat osallistuneet myös muihin OmaSp:n lapsille suunnattuihin tapahtumiin. "OmaSp järjestää aika paljon erilaisia asiakastilaisuuksia, joissa on lapset huomioitu. Esimerkiksi viime viikonloppuna oli täällä Seinäjoella joulunavaus ja lapset pääsivät konttorilla onnenpyörää pyörittämään ja tapaamaan Norppa-maskottia", Uutela kertoo.

Lapsi pankin asiantuntijoiden kanssa työpisteellä.

Työn ja perheen yhdistäminen voi olla myös voimavara

Konttorinjohtaja Olli Pylkkönen lähti tänään töihin Lappeerannan konttoriin 11 kuukauden ikäisen Elli-tyttärensä kanssa. Vaikka tasapainottelusta työn ja vanhemmuuden välillä puhutaan paljon, hän haluaa tuoda esiin myös positiivisen puolen. ”Koen yhdistelmän sopivan minulle erinomaisesti. Isyys tuo vastapainoa työarkeen. Työasiat unohtuvat kertaheitolla, kun pääsen kotiin leikkimään tyttäreni kanssa. Toisaalta töihinkin tulosta nauttii suunnattomasti. Toki olen ainakin toistaiseksi unohtanut aika lailla kaiken muun työn ja perheen lisäksi ja tämä ensimmäinen vuosi on ollut siltä osin töistä päästyään kotiin juoksemista. Mutta se on tuntunut todella hyvältä”, tuore isä kertoo.

Työpaikan perhemyönteisyys on myös iso voimavara. ”Olen aivan varma, että työnantaja tukee minua ja minun päätöksiäni perheeseen liittyen. OmaSp:ssä ymmärretään, että lapsi menee etusijalle ja esimerkiksi kipeän lapsen kanssa jäädään kotiin. Ja jos tulisi jotakin normaalista poikkeavia tilanteita, voin luottaa, että työnantaja on niissä varmasti tukena ja mahdollistaa asioita minun ja lapseni parhaaksi", Pylkkönen kertoo.

Konttorinjohtaja tyttärensä kanssa pankissa.

Tulevaisuuden taloustaitajat

Luonnollisesti finanssialan ammattilaisten lapset saavat nuoresta pitäen myös talouskasvatusta. Eliaksen ja Oliverin (pääkuvassa) äiti, konttorinjohtaja Jenniina Termonen kertoo, että rahan arvosta puhutaan kotona paljon. "Esimerkiksi tämä meidän 3-vuotias halusi ottaa oman lompakon mukaan kauppaan, jotta voi itse tehdä ostoksia. Ostokset jäivät kuitenkin tekemättä, sillä kolikoista ei oltukaan valmiita luopumaan." Lapsista vanhempi, 7-vuotias Elias tekee jo kodin pieniä töitä ansaitakseen taskurahaa.

Olli Pylkkönen sanoo, että haluaisi myös lapselleen opettaa, että rahan ja menestyksen eteen on tehtävä kovasti töitä. "Haluan kuitenkin, että hän saa itse valita oman juttunsa ja tekee sitten töitä sen saavuttaakseen."

Lapset mukaan töihin -päivä on jo odotettu perinne

Lapset mukaan töihin -päivä on osa Lapsiasiavaltuutetun ja yhteistyökumppaneiden aloittamaa Lasten vuoro -kampanjaa, joka tuo lasten äänet kuuluviin työpaikoilla. Kampanja vahvistaa ymmärrystä lapsi- ja perhemyönteisestä työelämästä koko yhteiskunnan asiana. Olemme olleet mukana kampanjapäivässä jo useamman vuoden ajan lukuun ottamatta pandemia-aikaa. OmaSp on ilolla mukana kampanjassa, joka edistää perheystävällisiä työympäristöjä.

Lue lisää OmaSp:stä työnantajana

Lue lisää lasten ja nuorten talouskasvatuksesta

Henkilöasiakas