Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Nuorten pankkiasiat

Nuorena ohjat raha-asioista omiin käsiin

Olli Hirvelä

Seinäjokelainen Olli Hirvelä, 22, aloitti suunnitelmallisen vaurastumisen tullessaan täysi-ikäiseksi. – Siirryin OmaSp:n asiakkaaksi ystävän suosittelusta ja pankin vaihtaminen oli hyvä potku määrätietoisen sijoittamisen aloittamiselle. Luultavasti ilman positiivista ja myyntihenkistä kaveria pankkia ei olisi tullut vaihdettua, nuori rahasto- ja asuntosijoittaja miettii.

Sijoittajalle neuvoja pyytämättäkin

OmaSp:n kannustava ja aktiivinen toimintakulttuuri asiakkaiden asioiden hoitamisessa ja sparraaminen ovat hämmästyttäneet Hirvelää. – OmaSp:ssa asiakkaan asiat ovat pankille sydämen asia ja auttamisen kulttuuri on ainutlaatuista. Sijoittamisvinkkejä tulee pankilta säännöllisesti pyytämättäkin. Uskon, että kaikki pankit hoitavat asiakkaan pankkiasiat perustasolla, mutta kyllä OmaSp on osoittautunut mitä mainioimmaksi yhteistyökumppaniksi minulle, joka haluan laittaa säästöni poikimaan.

Säästöt tuottamaan pitkäjänteisesti

Kun vaurastumissuunnitelman tekee 18-vuotiaana ja aloittaa sen käytännössä tyhjästä, on suunnitelman oltava selkeä ja realistinen. – Tavoitteeni on laittaa kuukausittaisista tuloistani vähintään 40 % säästöön ja tuottamaan. Tästä tavoitteesta pidän kiinni niin pitkään, että minun ei periaatteessa tarvitse enää miettiä raha-asioita, Olli Hirvelä kertoo. Opintojen ohella Hirvelä nauttii työstä, jossa voi itse vaikuttaa omalla työllään kuukausittaiseen ansioonsa. – Myyntityö on minulle luontaista ja onnistuneen päivän jälkeen saan suurta henkistä tyydytystä siitä, että hoidin päivän mallikkaasti. Olisi ihanteellista, että jokainen löytäisi itselleen sellaisen työn, johon voi viikonlopun jälkeen palata hymyillen. Jokaisen on otettava vastuu omasta elämästään ja elää rohkeasti oman näköistä elämää, Hirvelä pohtii. Nuori mies toteaa, että voi kertoa ylpeänä olevansa kasvavan pankin asiakas. Neljässä vuodessa tapahtunut huima kehitys ei ole jäänyt mieheltä huomaamatta. Palvelut, niin digitaaliset kuin pankkikonttorissa tapahtuvat saavat kiitosta. – Pääosin hoidan pankkiasiani digitaalisesti moitteettomasti toimivissa kanavissa OmaMobiilissa ja verkkopankissa.

Kiinnostava asuntosijoittaminen

Asuntosijoittamisessa kohteen valitseminen viisaasti on tärkeää. Aloittavan asuntosijoittajan kannattaa tehdä valmistelutyö huolella ja valita alkuun pieniriskisiä kohteita. Hirvelällä on jo useampia kohteita eri kaupungeissa. – Virheitäkin on tullut tehtyä, mutta nehän ovat parasta oppia. Rahastoista Hirvelää kiinnostavat eniten Pohjois-Amerikka ja Keski-Eurooppa. Kysymykseen onko Hirvelä pohjalaisittain sanottuna nuuka eli penninvenyttäjä, hän vastaa olevansa säästeliäs. – Ostan kyllä, jos koen jotain tarvitsevani, mutta hankinnat ovat yleensä harkittuja. Matkustelu kiinnostaa Hirvelää tulevaisuudessa. Hän uskoo, että matkaan käytetty raha ei ole koskaan tuhlausta.

OmaSp on erilainen

Olli Hirvelä kuvailee OmaSp:a asiakaslähtöiseksi, monipuoliseksi, kasvuhaluiseksi ja erilaiseksi pankiksi. Hirvelä suosittelee pankkia mielellään erityisesti sujuvan yhteistyön takia. – On tärkeää, että omassa pankissa saa vastauksen nopeasti ja jokainen asia koetaan hoitamisen arvoiseksi. Nuorta sijoittajaa houkuttelee aineellista hyvää enemmän rahan mukanaan tuoma vapaus tehdä valintoja tulevaisuudessa. – Elämässä pitää olla tavoitteita ja haasteita. Pyrin siihen, että jokaisen päivän jälkeen voin tyytyväisenä todeta, että päivä hoidettiin parhaalla mahdollisella tavalla.