Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Palvelut yrittäjille

OmaSp alkavan yrityksen kumppanina

Antti Varila

OmaSp solmi vuonna 2018 Euroopan Investointirahaston kanssa sopimuksen mikroyritysten tukemiseen tähtäävän takausinstrumentin käyttöönotosta Suomessa. Sopimus on osa Euroopan Unionin työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevaa EU-ohjelmaa (EaSI).

Yritystä perustettaessa ja liiketoimintaa aloitettaessa yksi keskeisiä asioita on oikeanlaisen pankkikumppanin ja sitä kautta toimivan rahoitusratkaisun löytäminen. Pankkiin kannattaakin olla yhteydessä välittömästi sen jälkeen, kun ajatus yrityksen perustamisesta on syntynyt. Mitä varhaisemmassa vaiheessa pankin asiantuntija otetaan mukaan keskusteluun, sen paremmin voidaan kartoittaa eri vaihtoehtoja rahoituksen ja muiden ratkaisujen näkökulmasta. Parhaassa tapauksessa pankki on myös tärkeä sparrauskumppani liikeideaa mietittäessä ja yrityksen perustamiseen vahvasti sidoksissa olevan henkilökohtaisen talouden suunnittelussa.

EaSI-mikrotakaus on mikroyrityksille tarkoitettu takausohjelma yritysten, yrittäjien ja itsenäisten ammatinharjoittajien rahoittamiseen. Takaus voidaan myöntää paitsi suoraan yritykselle, myös yrittäjälle henkilökohtaisesti yrityksen perustamista ja liiketoiminnan käynnistämistä varten.

Alkavien yritysten lisäksi EaSI-takaus voidaan myöntää jo olemassa olevan mikroyrityksen rahoitukseen, kun rahoitus käytetään yritystoiminnan kehittämiseen tai käyttöpääoman vahvistamiseen.

Luotto ja EaSI-takaus myönnetään aina suoraa omalta OmaSp:n asiantuntijalta heti neuvottelun yhteydessä. Mikrotakaus voidaan myöntää, kun yrityksen liikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 2 miljoonaa euroa sekä henkilöstömäärä enintään 10. EaSI-takauslainan maksimäärä on 25 000 € ja laina-aika enintään 6 vuotta. EaSI-takaus antaa luotolle 80 % turvaavan vakuuden. Takaus on asiakkaalle täysin maksuton.

Suuremmissa rahoitustarpeissa EaSI-takauslainan rinnalle voidaan luonnollisesti rakentaa yhdessä asiantuntijamme kanssa myös laajempi rahoituskokonaisuus. Tavanomaista onkin, että alkavan yrityksen kokonaisrahoitusratkaisu koostuu sekä yrittäjälle että yritykselle myönnettävästä rahoituksesta. Pankin lisäksi Finnvera on usein mukana kokonaispaketissa joko suoran rahoituksen tai takauksen kautta.

Ollaan yhteydessä!

Antti Varila, yrityspankin johtaja OmaSp, p. 040 162 5712, antti.varilaatomasp.fi