Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Asiakastarinat

Paikallinen Oma Säästöpankki auttaa Aukon Serviceä kasvamaan

Hermanni Takala

AuKon Service on teollisuusautomaation ammattilainen. Toiminta kasvaa koko ajan ja viimeisen kolmen vuoden aikana yritys on kasvanut liikevaihdoltaan 2,5-kertaiseksi. Kasvua on omalta osaltaan ollut mahdollistamassa paikallinen Oma Säästöpankki.

AuKon Servicen 250-neliöinen kokoonpanotila sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä. – Teemme teollisuuden laitevalmistusta ja teollisuusautomaatiota, kertoo toimitusjohtaja Hermanni Takala.

Asiat hoituvat nopeasti

Oma Säästöpankin ja AuKon Servicen yhteistyö sai alkunsa, kun AuKon Servicen aiempi pankkipalveluiden tarjoaja lopetti toimintansa Jalasjärvellä. Paikallisuutta ja henkilökohtaista palvelua arvostava AuKon Service halusi pysyä paikallisen pankin asiakkaana, jotta asioita olisi helpompi hoitaa.

– Yrityksemme rahoitusasiat hoituvat OmaSp:n kautta ja kaikki on toiminut aivan hyvin. Kun tarvitsemme rahoitusta ja otamme heihin yhteyttä, niin saamme ajan nopeasti ja pääsemme keskustelemaan asiasta. Tähän asti rahoitusta on myös aina myönnetty, Takala hymyilee.

– Konttorinjohtaja ottaa täällä asian käsittelyyn ja hoitaa asian eteenpäin. Tarve rahoitukselle on yleensä pikainen. Ei puhuta esimerkiksi kolmesta kuukaudesta, vaan kuukaudesta tai parista viikosta. Asia hoituu aina. Sieltä tulee soitto, että tule allekirjoittamaan paperit, asiat ovat selvät, Takala kiittelee.

Emme lähde merien taakse pankkiin

Oma Säästöpankin toiminnassa Takala arvostaa erityisesti sitä, että yrityksellä on kasvot. Hän haluaa hoitaa asiat kasvokkain ja paikallisen toimijan kanssa se onnistuu mutkattomasti.

– Pienyrittäjänä olen paljon ihmisten kanssa tekemisissä kasvotusten. Myös tällaisten liiketoiminnan mahdollistavien toimijoiden – kuten pankin – kanssa on todella mukavaa se, että asioista voi puhua kasvotusten, Takala sanoo.

– Jos meillä on pankkiin asiaa, niin kyllä me silloin haluamme, että pankki on tässä lähellä. Emme lähde merien taakse pankkiin, Takala summaa.

Henkilöasiakas