Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Asiakastarinat

Pankista paras kumppani: OmaSp:n palvelumalli vakuutti Bus Designin

bus design messuosasto

Varsinais-Suomessa kotipaikkaa pitävä Bus Design on erikoistunut suunnittelemaan, sopimusvalmistamaan ja myymään takseja sekä pikkubusseja henkilöliikenteen kuljetustarpeisiin. Yritys perustettiin alun perin Kaarinassa kuusi vuotta sitten. Sen nykyinen toimipiste sijaitsee Turussa. Ajoneuvoja Bus Design toimittaa kaikkialle Suomeen.

Bus Designin ajoneuvot vastaavat vaativienkin asiakkaiden tarpeisiin. Niitä suunnitellaan erityisesti suomalaisten kuljettajien suosimalle Mercedes Benz -alustalle. Yritys toimittaa myös täysin räätälöityjä autoja yksilöllisiä ratkaisuja haluaville asiakkaille. Kuljetustarpeet ovat kahdeksasta 30 asiakaspaikkaan.

Bus Designin yrittäjän, Mikko Rantasen ja OmaSp:n yhteistyö alkoi vuoden 2021 kesällä Rantasen suunnitellessa omakotitalon rakentamista. Hyvin käynnistynyt yhteistyö OmaSp:n yritysrahoituspäällikön, Leo Schroderuksen kanssa vakuutti Mikon, ja kumppanuus laajeni sittemmin myös yritysasiakkuudeksi OmaSp:ssa.

Uuttera yrittäjä on mukana kahdeksassa yrityksessä eri rooleissa toimien lisäksi Turun Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana. 

– Oli aikoja, jolloin en nukkunut hyvin, mutta osaavien kumppaneiden ja laajan verkoston myötä nukun nykyisin jo paljon paremmin, Mikko kiittää.

Mikä tekee pankista hyvän kumppanin?

Mikon mielestä pankista pitää löytyä kattavat palvelut henkilö- ja yritysasiakkaalle, mikä onkin itsestäänselvyys useimmille pankeista.

– Tärkeintä on voida asioida yhden ja saman asiantuntijan kanssa riippumatta siitä, onko kyse henkilökohtaisesta tai yrityksen pankkiasioista, Mikko sanoo.

– OmaSp:n ovet ovat avoinna arkisin ja tarvittaessa voin kävellä Turun konttoriin hoitamaan asiani ilman, että joudun asioimaan verkossa ja pahimmillaan odottamaan vastausta päiväkaupalla. Tuttu asiantuntija on tavoitettavissa suorasta numerostaan. Minun ei tarvitse selittää asiaa juurta jaksain, vaan pääsemme hoitamaan asiani kerralla kuntoon. Kun yrittäjän aika on kortilla, on tällainen palvelumalli aivan omaa luokkaansa, jatkaa Mikko.

– Henkilökohtaisen palvelun ja tavoitettavuuden lisäksi laaja asiantuntemus ja toimintaympäristön tunteminen sekä ripeä päätöksenteko ovat asioita, joita sekä yksityishenkilönä että yrittäjänä arvostan, luettelee Mikko. – Yrittäjälle viikko on tuhottoman pitkä aika odottaa, jos bisnes on pysähdyksissä palvelun toimimattomuuden vuoksi.

– On ilo tehdä yhteistyötä Mikon kaltaisen yritteliään ja määrätietoisen henkilön kanssa, ja saada sekä auttaa yritystä toteuttamaan strategisia tavoitteitaan, että olla mukana mahdollistamassa henkilökohtaisia haaveita, Leo kertoo.

BusDesignilla positiiviset tulevaisuudennäkymät

Bus Designin tulevaisuus näyttää valoisalta ja ajatuksena on kasvaa edelleen. Korona ja sittemmin Venäjän hyökkäyssota jarruttivat suunnitelmien toteutumista: tavarantoimitus takkusi ja yleinen epävarmuus hidasti tahtia. Silti yrittäjä on luottavaisin mielin.

– Yritykseni edustavat eri toimialoja. Niistä löytyy paljon synergiaetuja, eikä kaikki toiminta ole myöskään yhden kortin varassa. Eri aloilla toimiminen mahdollistaa parhaiden käytäntöjen jalkauttamisen toimialalta toiselle.