Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Palvelut yrittäjille

Pankki kannusti Paunoset toteuttamaan unelmansa

Yrittäjäpariskunta Paunonen

Pieksämäkeläisten Katri ja Jyrki Paunosen Naaran Kuljetushuolto Oy syntyi tarpeeseen reilu kymmenen vuotta sitten. Puutavarakuljetuksiin keskittyneessä perheyrityksessä ja omassa kuljetusyrityksessä koko työuransa tehnyt Jyrki totesi, että kuljetuskaluston remontti- ja huoltotoiminnalle oli selvästi tilausta alueella ja Naarajärvelle perustettiin Naaran Kuljetushuolto Oy.

Yritystoiminta oli heti täyspäiväistä työtä yrittäjälle ja yhdelle työntekijälle. Asiakasmäärä kasvoi muutamassa vuodessa niin, että työntekijöitä oli Jyrkin lisäksi yrityksessä kaksi. Melko pian huomattiin, että töitä oli enemmän kuin resurssit ja tilat antoivat myöten. Yritystoiminta junnasi paikallaan ja oli tehtävä ratkaisuja. – Kaksi vuotta meni miettiessä ja rohkeutta kerätessä suuren harppauksen ottamiseen yritystoiminnan kasvattamisessa. Tuntui, että kaikki muut uskoivat meihin, mutta meiltä itseltämme puuttui rohkeus, Paunoset muistelevat. 

Eif-takaus mahdollisi pidemmän lainan

Unelmasta on tullut totta. Naaran Kuljetushuolto Oy toimii 1000 m2 hallitiloissa ja toimistotilaa samassa rakennuksessa on 250 m2.

Halli on se, josta he vuosikaudet vain haaveilivat, kun ajoivat ohi omalle silloiselle hallilleen. Liikevaihto kasvoi puolella miljoonalla uusien tilojen myötä ja Katri jäi pois opettajan työstään hoitamaan yrityksen talousasioita. Yrityksessä on laitettu uusi vaihde silmään. Hallissa varustellaan vasta käyttöön otettavaa kuljetuskalustoa ja tehdään huolto-, korjaus- ja asennustöitä jopa viidelle autolle samanaikaisesti.
Yritys tunnetaan nyt alan isojen toimijoiden keskuudessa. Yritys toimii mm. Hiabin virallisena huoltopisteenä.

Kohti unelmaa Katria ja Jyrkiä kannustivat Joroisten OmaSp:n konttorinjohtaja Katri Rahikainen sekä aluejohtajana toiminut Erkki Rämä. – Punnitessamme silloisen hallin laajennuksen ja uuden hallin ostamisen välillä, Erkki Rämä kehotti minua miettimään, että kumpi vaihtoehdoista tuntuu itsestä paremmalta. Seisoimme haaveissa olleen hallin pihalla ja Erkki kysyi, että tästäkö sinä tykkäät enemmän? Joka aamu menet tästä ohi ja harmittelet, että jäi ostamatta. Sen jälkeen päätös oli tehty, Jyrki muistelee.

Pankista ehdotettiin lainasummalle Euroopan Investointirahaston EIF-takausta, joka oli ensimmäinen Joroisten konttorin myöntämä EIF-takaus. – Pankissa nähtiin EIF-takaus meille sopivana ja se osattiin myös selittää meille ymmärrettävästi, että uskalsimme tähän lähteä. EIF-takaus saatiin koko kauppasummalle ja kahdentoista vuoden laina-aika oli myös plussaa. Pankki huolehti puolestamme kaikki paperiasiat kuntoon, Paunoset kiittelevät.

Konttorinjohtajalta löytyy aikaa asiakkaalle

Paunoset ovat tyytyväisiä OmaSp:n asiakkaita. – Meitä autetaan ja neuvotaan tarvittaessa pankkiasioissa enemmän kuin osaamme odottaa. Pitkäaikainen asiakkuus on synnyttänyt luottamuksen siihen, että pankki tekee työtä meidän asiakkaiden menestymisen eteen, Paunoset kertovat.

Paunoset arvostavat erityisesti sitä, että OmaSp:ssa konttorinjohtajalla on aikaa tarvittaessa piipahtaa käymään yrityksessä ja tarvittaessa asiat hoituvat nopeasti puhelinsoitolla. – Sanoin jo tässä kerran Rahikaisen Katrille, että lupaatko jo, ettet enää anna rahaa. Ainahan minä olen jotakin ostamassa. Katri totesi, että luotettavalle asiakkaalle hän myöntää lainaa mielellään. Tietenkin on tarkkaa, asiakkaallakin on oltava asiat kunnossa, luottamus on molemminpuolista, Jyrki Paunonen kertoo. OmaSp on mukana kehittämässä ja kasvattamassa asiakkaidensa yritystoimintaa. Kasvua saadaan aikaan investoimalla järkevästi. Naaran Kuljetushuolto Oy:llä on nyt tilaa palvella asiakkaitaan. Yrittäjistä välittyy tyytyväisyys. Oma pankki kannusti ja rohkaisi investointiin ja on varmaa, että pankki kulkee rinnalla myös tästä eteenpäin.

Henkilöasiakas