Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Uratarinat

Samppa Harhala on aluejohtaja, josta on tarvittaessa vaikka trubaduuriksi

Pankin asiantuntija työhuoneessaan tietokoneella.

Samppa Harhalan toimialueella pankkitoimijoiden kilpailu on kovaa ja erottautuminen avainasemassa. Hänet tunnetaankin hyvänä heittäytyjänä, joka voi pitää pankin puheenvuoron vaikkapa kitaralla säestäen.

Alusta asti mukana 

Samppa Harhala on työskennellyt pankkialalla lähes koko työuransa ajan. Hän aloitti kesätöissä pankin kassapalveluissa Lempäälän konttorissa vuonna 2009. Armeijan ja opintojen jälkeen hän on työskennellyt useissa eri tehtävissä, kuten säästämisen ja rahoituksen asiantuntijana sekä Lempäälän konttorin palvelupäällikkönä ja konttorinjohtajana.  

"Olen nähnyt, miten pankki on kehittynyt ja muuttunut vuosien varrella. On ollut hienoa olla mukana siinä muutoksessa ja oppia uusia asioita koko ajan", Harhala kuvailee. 

Harhala aloitti aluejohtajana vuoden 2023 lopulla. Työssään hän vastaa nyt 11 konttorin ja noin 80 asiantuntijan toiminnasta Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Satakunnassa. Hän pitää erityisesti asiakastyöstä, yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa ja henkilöstön kehittämisestä. 

"Minulle on tärkeää, että olen helposti lähestyttävä ja kuuntelen, kyselen ja kannustan. Olen rauhallinen, mutta osaan olla myös vaativa. Haluan, että meillä on hyvä draivi ja asioita viedään eteenpäin. Ja tietysti kehun ja kiitän, kun on aihetta", Harhala sanoo. 

Elinvoimainen alue 

Harhala on pesunkestävä pirkanmaalainen, sillä hän on syntynyt Lempäälässä ja nykyinen koti löytyy Valkeakoskelta. Ainoan poikkeuksen tekevät opiskeluvuodet Jyväskylässä, missä hän suoritti kauppatieteiden maisteritutkinnon. Pirkanmaa on siis toimialueena Harhalalle hyvin tuttu ja hän pitää sitä erittäin elinvoimaisena ja kasvavana: ”Tampere on alueen veturi, mutta kyllä ympäryskunnatkin pärjäävät erinomaisesti. Satakunta on tullut minulle nyt uutena lisänä ja tutustun sen toimijoihin parhaillaan.” 

Harhala näkee toimialueellaan valtavan kasvupotentiaalin. ”Meillä on kysyntää ja asiakkaita, ja meillä on täällä kattava palveluverkosto. Teemme myös paljon yhteistyötä eri yrittäjäjärjestöjen kanssa, ja olemme aktiivisesti mukana erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa", Harhala kertoo. 

"Meillä on erittäin hyvä ja osaava tiimi. Teemme myös yhteistyötä eri toimijoiden, kuten Finnveran kanssa. Haluammekin tarjota asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja, jotka sopivat heidän tilanteeseensa ja tarpeisiinsa", Harhala sanoo. " Erityisen tärkeää asiakkaille on palvelun saatavuus. Se, että on todella joku jolle soittaa, kun asiaa on".

Kolme pankin asiantuntijaa pankkisalissa.

Esimerkillä johtamista ja heittäytymistä 

Harhala on tunnettu siitä, että hän johtaa esimerkillä ja heittäytyy rohkeasti erilaisiin tilanteisiin. Läsnäolleiden mieleen on jäänyt esimerkiksi mies ja kitara -henkinen esitys yritysjärjestön tapahtumassa, jossa tutut melodiat saivat seurakseen uudet, pankkialaan soveltuvat sanoitukset. 

"Jollain konstilla pitää jäädä ihmisten mieleen. En ole mikään jäykkä pukumies, vaan mielestäni ihan mukava ja rento tyyppi. Uskon, että se luo luottamusta ja läheisyyttä asiakkaisiin ja henkilöstöön, kun ollaan ihan omia itsejämme vaan", Harhala sanoo. 

Hän on myös innokas kehittämään niin itseään kuin pankkiakin ja hänelle on tärkeää, että palvelut ja osaaminen pysyvät ajan hermolla ja vastaavat asiakkaiden odotuksia. "Meidän pitää olla edelläkävijöitä ja innovatiivisia. Tärkeintä on olla siellä, missä asiakkaat ovat, ja tarjota heille parasta mahdollista palvelua. Meidän pitää myös huolehtia siitä, että meillä on osaava ja motivoitunut henkilöstö, joka viihtyy työssään ja kokee työn merkitykselliseksi", Harhala painottaa.  

Harhalan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa, jotka osaltaan huolehtivat siitä, että perheenisän työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Myös maastopyöräily ja metsästys kuuluvat Harhalan harrastuksiin, vaikka työasiat ovatkin paljon mielessä. "Tykkään työstäni tosi paljon. Uudet tehtävät ovat pistäneet minuun taas uudenlaisen energiapiikin ja työpöydällä olevat asiat ovat sellaisia, mistä ei meinaisi malttaa irrottautua”, Harhala iloitsee. 

Ota yhteyttäTutustu uratarinoihin

Lue lisää aiheestaTule asiakkaaksemme
Asiantuntijamme pankin kassalla.

Tule asiakkaaksemme

Pankin vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti myös asuntolaina-asiakkaille.

Lue lisää

Lue lisää aiheestaOma asiantuntija
Oma Säästöpankin asiantuntija

Oma asiantuntija? Meillä on, jokaiselle.

Meillä OmaSp:ssä hoidat oman tutun asiantuntijasi kanssa kaikki pankkiasiasi. Turvallisesti digikanavissa, suoralla puhelinnumerolla tai konttorissa paikan päällä. Valinta on aidosti sinun. Tervetuloa.

Lue lisää

Lue lisää aiheestaPalvelemme laajoin aukioloajoin
Pankin asiantuntija palvelemassa asiakasta palvelupisteellä.

Pankki, jossa on ovet auki

Laaja konttoriverkostomme tarjoaa sinulle mahdollisuuden hoitaa pankkiasiasi vaivattomasti myös paikan päällä. Palvelemme sinua kassa- ja päivittäispalveluasioissa joka arkipäivä ilman ajanvarausta kaikissa konttoreissamme.

Lue lisää

Lue lisää aiheestaTeemme päätökset nopeasti
Neuvottelu pankissa.

Lainapäätös omalta asiantuntijaltasi

Kun haet asuntolainaa, remonttilainaa tai autolainaa, järjestyy tapaaminen asiantuntijamme kanssa nopeasti ja lainapäätöksen saat parhaimmillaan jo tapaamisen aikana. Oma tuttu asiantuntijasi tekee päätöksen paikallisesti lähimmässä konttorissasi.

Lue lisää

Lue lisää

    Henkilöasiakas