Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Palvelut yrittäjille

Sibvest Oy arvostaa yhteistyötä, jossa molemmat pärjäävät

Sibvest Oy:n yrittäjät

Sibvest Oy on kiinteistösijoittamiseen erikoistunut yhtiö, jonka kotipaikkana on Seinäjoki. Yhtiö perustettiin vuonna 2014 Väänäsen perheen kolmen veljeksen ja yhden siskon nimissä jatkamaan yksityishenkilöinä innokkaasti aloitettua asuntosijoitustoimintaa.

Toiminta aloitettiin yksittäisistä asunnoista, nyt kokonaisten kerrostalojen osto on arkipäivää. Vahvat pohjalaiset juuret omaavassa yhtiössä työskentelee tällä hetkellä veljekset Mikko, Pekka ja Janne sekä kolme ulkopuolista työntekijää.

Liiketoiminnan kasvu on perustunut pääoman nopeaan kiertoon, jonka on mahdollistanut tehokas kohdehankinta ja asuntojen myynti edelleen yhtiön Asuntosalkunrakentaja.fi -sivuston kautta kertyneelle sijoittajaverkostolle.

Toimiva pankkisuhde tärkeää ammattimaiselle sijoittajalle

Yhtiön nopea kasvu on vaatinut myös vahvoja kumppaneita. Kiinteistösijoittamisessa käytetään paljon velkarahoitusta, joten pankkikumppanilla on keskeinen rooli liiketoiminnassa. Yhteistyö OmaSp:n kanssa alkoi noin viisi vuotta sitten.

Päivittäin asuntokohteiden parissa työskentelevälle yritykselle toimiva kumppanuus pankin kanssa on ensiarvoisen tärkeää.  Paras rahoittajakumppani ei valikoidu pelkästään korkomarginaalin perusteella vaan vaakakupissa painaa moni muukin asia.

”Meillä tilanteet hankkeiden suhteen saattavat muuttua nopeastikin ja usein tarvitsemme lyhyellä varoitusajalla pikaisen vastauksen rahoituksen onnistumisesta. OmaSp on ollut tässä asiassa erinomainen kumppani, koska meillä on suora keskusteluyhteys henkilöihin, jotka pystyvät tekemään päätöksiä. Saamme yhteyshenkilön puhelimella kiinni ja päätökset tapahtuvat nopealla aikataululla”, kiittelee Sibvest Oy:n rahoitusasioista vastaava Mikko Väänänen.

”Tottakai rahoituksen hinta ja muut ehdot vaikuttavat myös kokonaisuuteen. Ajattelemme niin, että jos pankki mahdollistaa meille onnistumisen hankkeissa, maksamme siitä myös mielellämme. Kestävin yhteistyö on aina sellainen, jossa kaikki osapuolet pärjäävät”, Mikko alleviivaa.

Positiivisessa mielessä erilainen pankkikumppani

Sibvest Oy pitää pankkisuhteessa tärkeänä myös avoimuutta sekä sitä, että pankki on kiinnostunut asiakkaastaan ja ymmärtää asiakasyrityksen liiketoimintaa.

”Joissain pankeissa saatetaan sanoa, että ”ei se ole mahdollista”. OmaSp:ssa rahoitustilanteissa sen sijaan mietitään usein, että ”miten se olisi mahdollista”. Pankin asiantuntija on esimerkiksi ehdottanut meille rahoitusratkaisuja, joita itse emme olisi osanneet ajatellakaan. Keskustelu on avointa ja parasta ratkaisua etsitään yhdessä. Tässä on suuri ero pankkeihin, joissa rahoitushakemukseen tyydytään vastaamaan näyttämällä joko punaista tai vihreää valoa”, kertoo Mikko Väänänen.

Kasvuhakuisuus yhdistää

Veljesten mielestä kasvuhakuisuus on ollut kumppanuudessa yhdistävä tekijä, kuten myös sopiva vaatimattomuus ja rehtiys.

Kaksosveljistä Pekka nostaa esiin myös muutaman huomion: ”Me tehdään asioita tosissaan, mutta ei totisena ja tiskin toisella puolella meininki on ollut samanlaista. Kanssakäyminen on mukavaa ilman tarpeetonta jäykistelyä. Olemme kasvuhaluinen yhtiö ja OmaSp on sitä myös vähintään yhtä paljon. Meidän päivät ovat kiireisiä ja sama on varmasti myös pankin asiantuntijoilla. Pidämme siitä, että OmaSp:ssa on eteenpäin vievä toimintakulttuuri, jossa asiat tapahtuvat sukkelasti.”

Yhteistyössä on korostunut myös molemminpuolinen luottamus mikä syntyy siitä, että asiat tehdään aina kuten sovitaan. Samoilla linjoilla on OmaSp:n Yrityspankin johtaja Antti Varila: ”Pankkitoiminta on merkittävissä määrin luottamusbisnestä. Numerot osoittavat kiistattomat faktat, mutta sitäkin tärkeämpää ovat ihmiset eli numeroiden aikaansaajat. Kumppanuus ei ole y-tunnusten välistä vuoropuhelua, vaan aitoa ihmisten välistä kanssakäymistä, jossa yhteisenä päämääränä on molempien osapuolten menestyminen. Kaiken keskiössä on tällöin täydellinen kahdensuuntainen luottamus, mikä mahdollistaa korkean ratkaisukeskeisyyden. Tämä erottaa mielestäni yhteistyön todellisesta kumppanuudesta. Sibvest Oy omistajineen on erinomainen esimerkki hienosta yritys- ja yrittäjätarinasta. Tarina on osoitus siitä, että oman persoonan peliin laittamalla ja vahvasti omaan visioon uskomalla on mahdollisuus mihin vain. Mikäli jokin asia ei ole heti toteuttavissa, tartutaan yhdessä toimeen tekemällä tarvittavat ratkaisut ja toimenpiteet, että se on toteutettavissa. OmaSp on ollut etuoikeutetussa asemassa saadessaan toimia Sibvestin kumppanina. Olla todistamassa ja osaltaan mahdollistamassa upeaa kasvu- ja menestystarinaa. Se on paras mahdollinen palkinto tässä työssä. Kun asiakas menestyy, pankkikin voi menestyä. ”