Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Asiointi

Vinkkejä turvalliseen pankkiasiointiin kesällä

OmaSp:n asiantuntija Maija Jormanainen kortit kädessä

Tässä sinulle 7 käytännön vinkkiä turvalliseen asiointiin lomakauden aikana.

Kesä on täällä, ja monille se merkitsee aikaa rentoutua, matkustaa ja nauttia lomasta. Valitettavasti kesä on myös aikaa, jolloin verkkohuijaukset ja petokset lisääntyvät. Haluamme varmistaa, että pankkiasiointisi on turvallista myös lomakauden aikana. Alla on muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka auttavat sinua suojaamaan itseäsi ja rahojasi:

 1. Varmista, että pankkikorttisi maksu- ja maarajoitukset ovat ajan tasalla. Teet sen helposti OmaMobiilissa tai verkkopankissa
 2. Suosi mobiililompakkoa tai kortin lähimaksua. Näitä maksutapoja käyttämällä voit välttää PIN-koodin paljastumisen ulkopuoliselle maksutilanteessa. 
 3. Huomaathan tarkastaa maksupäätteeltä korttioston summan ennen maksamista. Varsinkin ulkomailla kannattaa olla erityisen tarkkana, minkä suuruisen ja missä valuutassa maksun hyväksyy.
 4. Jos kadotat korttisi tai älylaitteesi, johon olet tallentanut kortin tiedot tai epäilet korttisi väärinkäyttöä, soita välittömästi sulkupalveluun (24h/vrk) 020 333 (ulkomailta +358 20 333) Tallenna numero puhelimeesi.
 5. Älä kirjaudu pankkiisi tai viranomaisten sivuille hakukoneen kautta. Kirjoita sen sijaan koko osoite virheettömästi selaimen osoitekenttään.
 6. Jos sosiaalisessa mediassa saamasi tarjous tai ehdotus kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on todennäköisesti huijaus. Älä anna kenellekään pankkitunnuksiasi, tilitietojasi tai salasanojasi sähköpostitse tai puhelimella. 
 7. Jos tulet huijatuksi raha-asioissa, ole välittömästi yhteydessä pankkiisi, sillä pankkisi voi parhaimmillaan jäädyttää tilisiirron rikolliselle. Tee sitten rikosilmoitus poliisille. Jos olet jo antanut käyttäjätunnuksesi huijarille, vaihda sivuston tai sovelluksen salasana.

  Autamme ja neuvomme kaikessa pankkiasiointiin liittyvissä kysymyksissä asiakaspalvelussamme, joka palvelee myös kesällä ma-pe 8–20 ja la 10–14.

  Turvallinen asiointi
   

Lue lisää

  Henkilöasiakas