Hyppää pääsisältöön
Mediatiedote,

Oma Säästöpankki Oyj:n hallitus haluaa selventää toimitusjohtaja Pasi Sydänlammin aiempaan sijoitukseen liittyvää uutisointia

OmaSp:n hallitus

Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp) on saanut osakseen poikkeuksellisen paljon julkisuutta viime viikkojen aikana.

Uusimpana käänteenä julkisuuteen on noussut toimitusjohtaja Pasi Sydänlammin henkilökohtainen sijoitus. Sääntelyn takia ja erityisesti pankkisalaisuudesta johtuen yhtiö ja yhtiön edustajat ovat joutuneet vastaamaan moniin median esittämiin kysymyksiin varsin niukkasanaisesti tai ei laisinkaan. Viimeisimmissä uutisoinneissa kysymys on ollut toimitusjohtaja Pasi Sydänlammin henkilökohtaisesta sijoituksesta, jonka osalta halutaan oikaista mahdollisia väärinymmärryksiä.

Hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ossa toteaa, että OmaSp:n hallitus on ollut tietoinen toimitusjohtaja Pasi Sydänlammin henkilökohtaisesta sijoituksesta, josta hän on luopunut huhtikuussa 2023. Julkisuudessa esillä ollut sijoitushanke on mennyt täysin hallituksen päätösten mukaisesti. Sijoitushanke on käsitelty hallituksen kokouksissa joulukuussa 2019 ja tammikuussa 2020. Asiassa ei ole yhtiön hallituksen näkökulmasta mitään epäselvää.

”Kaiken keskellä on hyvä muistaa, että pankki on hyvin vakavarainen ja taloudellinen tilanne on vahva, ja sen jälleenrahoitus on turvattu. Edellä mainitun perustana on erittäin kannattava liiketoiminta”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ossa.

Lisätietoja: 

  • hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ossa, p. 0400 440 139, jaakko.ossaatossapartners.fi (jaakko[dot]ossa[at]ossapartners[dot]fi)
  • viestintäjohtaja Minna Sillanpää, p. 050 665 92, minna.sillanpaaatomasp.fi (minna[dot]sillanpaa[at]omasp[dot]fi)

    Tiedotteen kuvassa OmaSp:n hallitus. Kuvassa vasemmalta Jaakko Ossa, Jyrki Mäkynen, Jaana Sandström, Essi Kautonen, Aila Hemminki ja Aki Jaskari.
Henkilöasiakas