Hyppää pääsisältöön
Mediatiedote,

Asuntokaupat hoituvat nyt digitaalisesti Asuntokauppapalvelussa

Oma Säästöpankin konttori

Oma Säästöpankki on ottanut ensimmäisten pankkien mukana käyttöön Asiakastiedon 30.3.2020 avaaman Asuntokauppapalvelun.

Oma Säästöpankki on ottanut ensimmäisten pankkien mukana käyttöön Asiakastiedon 30.3.2020 avaaman Asuntokauppapalvelun, jossa asuntokauppaan liittyvien dokumenttien toimitus ja allekirjoitus hoidetaan digitaalisesti. Kaikki asuntokaupassa vaadittavat tiedot ovat helposti osapuolten saatavilla. Asuntokaupan siirtyminen digitaaliseen palveluun on tervetullut uudistus helpottamaan asunnon osto- ja myyntiprosessia niin asiakkaan, pankin kuin kiinteistövälittäjänkin näkökulmasta. Asuntokauppojen tekeminen ei ole enää riippuvainen ajasta ja paikasta.  
 
Palvelu mahdollistaa ostajan ja myyjän pankin sekä kiinteistövälittäjän sopimisen kaupasta sekä kauppahinnan ja varainsiirtoveron maksusta palvelussa täysin digitaalisesti. Kiinteistövälittäjä toimittaa kauppakirjan sähköisesti allekirjoitettavaksi ostajalle ja myyjälle. Asunnon myyjän pankki tekee osakekirjan siirron ostajalle ja osakekirja tulee myyjän pankille kirjattuna kirjeenä. 

Tällä hetkellä palvelun kautta onnistuvat yksityishenkilöiden ja kuolinpesien paperisten asunto-osakkeiden kaupat, mutta lähitulevaisuudessa myös perinteiset kiinteistökaupat sekä yritysten tekemät kaupat voidaan toteuttaa palvelun kautta. 

Asuntokaupalle ei tarvitse enää sovitella aikaa ostajan, myyjän ja pankin aikatauluihin. Palvelemme asuntokauppa-asioissa edelleen mielellämme myös konttorissa, mutta digitaalinen asuntokauppapalvelu on tervetullut uudistus monen asiakkaan näkökulmasta nopeuttamaan osto- ja myyntiprosessia. Kauppakirjan ja muut kauppaan liittyvät asiakirjat voi nyt allekirjoittaa sähköisesti vaikka kotisohvalta. 

Lue lisää www.asiakastieto.fi 

Ajankohtaista

Lue lisää aiheesta Otteluisännyys Ähtärissä Kiekko-Haukkojen ottelussa 9.12.
Pankin asiantuntijat jääkiekkopaidoissa.
Tapahtuma

Otteluisännyys Ähtärissä Kiekko-Haukkojen ottelussa 9.12.

Lue lisää

Lue lisää aiheesta Jouluherkkuja Imatran konttorilla 14.12.
OmaSp:n asiantuntija koristelee joulukuusta
Tapahtuma

Jouluherkkuja Imatran konttorilla 14.12.

Lue lisää

Lue lisää aiheesta Joulun tunnelmaa Lempäälän konttorilla 1.12.
Höyryävä kahvikuppi kädessä.
Tapahtuma

Joulun tunnelmaa Lempäälän konttorilla 1.12.

Lue lisää