Hyppää pääsisältöön
Mediatiedote,

Parkanon Säästöpankkisäätiöltä 150 000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Mieli ry:n ja säätiön edustajat Huomenta Suomen lähetyksessä.

Parkanon Säästöpankkisäätiö teki 150 000 euron lahjoituksen MIELI ry:lle lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Parkanon Säästöpankkisäätiö on Oma Säästöpankki Oyj:n toiseksi suurin omistaja.

Nykyiset resurssit riittävät auttamaan vain murto-osaa nuorista

– Parkanon Säästöpankkisäätiössä halutaan kuroa kiinni sitä kuilua, joka tällä hetkellä vallitsee lasten ja nuorten avun tarpeen ja siihen vastaamiseen löytyvien resurssien välillä. Samalla haastamme kaikki muutkin säätiöt tukemaan lasten ja nuorten mielenterveyttä edistävää työtä, kannustaa Parkanon Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lamminmäki.

Nuorille tarkoitettu keskustelupalvelu Sekasin-chat valittiin lahjoituksen pääkohteeksi, koska siellä resurssien tarve on valtava. Viime vuonna chattiin tuli lähes 170 000 yhteydenottoa, mutta keskusteluja pystyttiin käymään vain noin 30 000 nuoren kanssa. Monille nuorille tilanne on näköalaton, eivätkä he osaa hakea apua muualta.

Säätiön lahjoitussummasta osoitetaan 100 000 euroa nuorille suunnattuun avunsaantikanavaan Sekasin-chattiin ja 50 000 euroa kouluissa tehtävään, mielenterveyttä edistävään työhön säätiön toiminta-alueella.

Ennaltaehkäisevällä työllä eväitä turvalliseen kasvuun

Säätiössä nähtiin tärkeänä myös kouluissa tehtävä työ, jotta turvallista kasvua pystyttäisiin tukemaan niin, ettei ongelmia edes synny. Lahjoituksella kehitetään koulujen ammattillista osaamista ja työkaluja lasten ja nuorten tukemiseen. Ajatuksena on, että kun nuoret saavat turvallisen kasvuympäristön ja eväitä itsestään ja toisistaan huolehtimiseen, on heillä paremmat keinot pärjätä, jos elämä kolhii.

Säätiön lahjoituskohteeksi valittu Mieli ry on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäiseminen. Mieli ry:ssä lasten ja nuorten mielenterveystyöstä vastaava johtaja Satu Raappana toteaa juuri nuorten avun tarpeen olevan erityisen suuri.

– Samaan aikaan kun nuorten kokema ahdistus on lisääntynyt, he eivät tunnista, mistä apua saisi. Nuorten mielenterveystilastot olivat menossa punaiselle jo ennen koronaa, ja korona pahensi tilannetta entisestään.

Säätiön 10-vuotisjuhlavuosi

Parkanon Säästöpankkisäätiö on Oma Säästöpankki Oyj:n toiseksi suurin omistaja, joka kymmenvuotisen toimintansa aikana on jakanut jo noin 3 miljoonaa euroa hyväntekeväisyyteen. Nämä varat, joilla säätiö tekee hyvää, kertyvät Oma Säästöpankin osingoista. 

Aiempina vuosina säätiö on jakanut merkittäviä summia esimerkiksi lasten veri- ja syöpäsairauksien yksikölle Tampereen lastenklinikan Tuki ry:n kautta sekä lasten ja nuorten joukkueurheilun tukemiseen.

Parkanon Säästöpankkisäätiö toimii Parkanon, Kankaanpään, Kurikan, Jalasjärven, Kauhajoen, Tampereen, Karvian ja Kihniön alueella.

OmaSp:n omistajasäätiöt ja -osuuskunnat tekevät hyvää

OmaSp:n suurimpia omistajia ovat paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat. Niiden tehtävänä on käyttää vuosittain saamiaan osinkoja omaa toimialuetta hyödyttäviin, yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Säätiöt ja osuuskunnat ovat merkittäviä toimijoita omalla alueellaan hallinnoiden yli 200 miljoonan euron omaisuutta. 

Tutustu säätiöihin ja niiden toimintaan

Henkilöasiakas