Hyppää pääsisältöön
Mediatiedote,

Puolivuosikatsauksen tiedote 2016

Oma Säästöpankin konttori

Liiketoiminta on katsauskauden 1.1.-30.6.2016 aikana jatkunut vakaana.

Alkuvuoden tulos oli pankin historian kaikkien aikojen paras. Tulos ennen veroja kipusi 10,5 miljoonaan euroon, mikä on osoitus vahvasta tuloksenteko- ja kilpailukyvystä myös epävakaassa taloussuhdanteessa. Asiakasmäärä ja liiketoimintavolyymit kasvoivat edelleen hallitusti. Taseen loppusumma ylitti huhtikuussa kahden miljardin euron rajapyykin.

Oma Säästöpankki Oyj:n liiketoiminta on katsauskauden aikana jatkunut vakaana.  Oma Säästöpankki –konsernin tulos ennen veroja oli 10,5 miljoonaa euroa (9,4). Liiketoiminnan tuotot yhteensä olivat 30,2 miljoonaa euroa (27,3), jossa kasvua oli 10,6 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.  Korkokate kasvoi 18,7 edelliseen vuoteen nähden ollen nyt 17,9 miljoonaa euroa (15,1). Muut tuotot pysyivät edellisen vuoden tasolla ja olivat 12,3 miljoonaa euroa (12,2).

Liiketoiminnan kulut yhteensä olivat 18,0 miljoonaa euroa (15,7), joka oli 14,6 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Arvonalentumistappioita kirjattiin 1,8 miljoonaa euroa, joka oli 0,4 miljoonaa (-20,7 %) vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla kaudella.

Oma Säästöpankin vuoden 2016 liikevoitto arvioidaan muodostuvan saman tasoiseksi tai jopa hieman paremmaksi kuin edellisen tilikauden liikevoittokertymä. Myös pankin vakavaraisuuden arvioidaan säilyvän vahvana. Toimintaympäristöön liittyvä epävarmuus, kuten suhdanne- ja korkokehitys, kasvattavat kuitenkin riskiä ennakoitujen tulostasojen vaihtelun suhteen.

Pasi Sydänlammi
toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Lue lisää aiheesta Otteluisännyys Ähtärissä Kiekko-Haukkojen ottelussa 9.12.
Pankin asiantuntijat jääkiekkopaidoissa.
Tapahtuma

Otteluisännyys Ähtärissä Kiekko-Haukkojen ottelussa 9.12.

Lue lisää

Lue lisää aiheesta Jouluherkkuja Imatran konttorilla 14.12.
OmaSp:n asiantuntija koristelee joulukuusta
Tapahtuma

Jouluherkkuja Imatran konttorilla 14.12.

Lue lisää

Lue lisää aiheesta Joulun tunnelmaa Lempäälän konttorilla 1.12.
Höyryävä kahvikuppi kädessä.
Tapahtuma

Joulun tunnelmaa Lempäälän konttorilla 1.12.

Lue lisää