Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiakas

Miten haen asuntolainaa?

Asuntolainan haku OmaSp:stä on mutkatonta. Voit jättää meille yhteydenottopyynnön netissä tai ottaa suoraan yhteyttä konttoriisi. 

 1. Asuntolainatarpeissa ota yhteyttä pankkiin

Kun mielessäsi on asunnon ostaminen tai talon rakentaminen, ja tarvitset asuntolainaa, on hyvä hetki ottaa yhteyttä pankkiin. Kohteen ei tarvitse olla vielä tiedossa, vaan voimme auttaa sinua suunnittelemaan sopivaa asuntolainaa jo ennakkoon.  

2. Tapaaminen pankin asiantuntijan kanssa

Voimme tavata joko verkossa tai lähimmässä konttorissasi, valinta on sinun. Tapaamisessa on hyvä olla mukana ostettavan kohteen tiedot, kuten myyntiesite, jos kohde on jo tiedossa. Mukaan voi lisäksi ottaa palkkatositteita tai muutaman kuukauden tiliotteet, joista voidaan todeta kuukausittaiset tulosi. Lisäksi kannattaa listata yhteen myös tiedot tämänhetkisestä varallisuudesta ja säästöistä. Jos olet hankkimassa asuntoa yhdessä toisen henkilön kanssa, kannattaa molempien olla tapaamisessa mukana. 

3. Tarpeiden kartoittaminen asuntolainaa varten

Tapaamisessa käydään läpi taloutesi kokonaistilanne ja ostettavan tai rakennettavan kohteen tiedot, lainatarve, mahdolliset lisävakuudet ja muut luottopäätökseen vaikuttavat asiat. Saat meiltä kattavan kokonaisratkaisun pankkipalveluihisi. 

4. Alustava lainapäätös

Teemme sinulle alustavan asuntolainapäätöksen, josta selviää lainan ehdot, maksusuunnitelma ja arvio laina-ajan kuluista ja koroista.  

5. Löydä oikea kohde

Kun sopiva kohde on löytynyt, ota yhteyttä pankkiin tai suoraan omaan asiantuntijaasi. Kohteen tiedot katsotaan vielä yhdessä läpi ja varmistetaan, että ne käyvät asuntolainan vakuudeksi. Tämän jälkeen on aika sopia kauppapäivä ja järjestää muutto uuteen kotiisi! 

Henkilöasiakas