Hyppää pääsisältöön
OmaSp:n asiantuntija

Yritysverkkopankki – yrityksesi maksuliikenteen luottotyökalu

Yritysverkkopankki takaa yrityksesi maksuliikenteen sujuvan hoidon. Se lisää maksuliikenteen sujuvuutta ja mahdollistaa yrityksen arjen raha-asioiden hoitamisen helposti mihin kellon aikaan tahansa. OmaMobiili-sovelluksella hoidat yrityksesi pankkiasioita helposti mobiililaitteilla.

Yritysverkkopankissa pysyt ajan tasalla yrityksesi taloudesta 

Yritysverkkopankissa selaat tilitapahtumia, maksat laskuja ja teet tilisiirtoja niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Saat tapahtumista aina kirjanpitomuotoisen tiliotteen. 

Tilit-osiossa näet kaikki verkkopankkiin valitut tilit ja niiden saldot. Maksut osiossa näet vahvistettavat ja erääntyvät maksut. Yritysverkkopankin Laskut-osiossa teet laskut helposti ja voit luoda sinne oman asiakas- ja tuoterekisterisi. Aineistot-osiossa voit lähettää ja noutaa maksu- ja laskuaineistoja pankista. Osiossa voit myös tarkastella jo noudettujen ja lähetettyjen aineistojen tietoja ja sisältöä. Voit siirtää helposti maksuliikenneaineistoja taloushallinnosta pankin käsittelyyn tai noutaa pankista aineistoja, kuten saapuneiden maksujen viitetietoja ja tiliotteita, yrityksesi taloushallinnon ohjelmaan. Yritysverkkopankin viestiliikenne on turvallista ja tapahtuu SSL-salauksella suojatussa yhteydessä. 

Lainat-osiossa näet koosteen yritykselläsi olevien lainojen saldoista. Voit myös tarkastella mm. yrityksen lainojen korkoja ja maksueriä. Varallisuus-osiossa voit tutustua eri rahastovaihtoehtoihimme ja tehdä rahastomerkintöjä. Varat-sivulla on kooste yrityksen varallisuudesta eri varallisuuslajeihin lajiteltuina. Tämän lisäksi Varallisuus-osiosta löytyy kaikki sijoittamiseen liittyvät raportit.  

Saldotodistus itsepalveluna yritysverkkopankista ja OmaMobiilista

Yritysverkkopankin ja OmaMobiilin kautta pystyt tilaamaan saldotodistuksen itsepalveluna helposti esimerkiksi tilinpäätöstä varten. Voit määrittää saldotodistuksen tilannepäivän itse. Todistus toimitetaan verkkoviestin liitteenä heti tilauksen jälkeen. 

Yritysverkkopankista toiminnallisuus löytyy Tilit-osiossa Tilaa saldotodistus -välilehdeltä. OmaMobiilissa toiminnallisuus löytyy Talous-osion yläreunan menu-painikkeen alta. 

Saldotodistus sisältää:

 • yrityksen tilit
 • luotot
 • omat vakuudet
 • rahasto- ja arvopaperisijoitukset
 • Visa-luottojen tiedot
 • menneen tilikauden luottojen maksetut korot ja/tai lopetetut luotot/tilit
 • tulevan tilikauden luottojen tulevat lyhennykset ja korot
 • vakuutussäästämisen tuotteet

Miten saan verkkopankin yritykseni käyttöön 

Verkkopankkitunnukset voidaan avata yrityksellesi konttorissamme. Ota yhteyttä tai varaa aika, niin katsotaan juuri sinun yrityksellesi parhaat pankkipalvelut.

Muistitko verkkopankkitunnuksiesi salasanan väärin ja tunnukset ovat nyt lukkiutuneet? Sinulla on mahdollisuus avata itse lukkiutuneet verkkopankkitunnukset silloin kun lukkiutuminen johtuu liian monta kertaa väärin näppäillystä salasanasta. Avauspalvelu on automaattisesti käytössä, jos matkapuhelinnumerosi löytyy asiakastiedoista.   

Näin avaat lukkiutuneet verkkopankkitunnukset, kun lukitus johtuu salasanasta 

Kun tunnuksesi on lukittu, saat ilmoituksen verkkopankkitunnuksesi lukkiutumisesta yrittäessäsi kirjautua verkkopankkiin. Ilmoitus sisältää linkin, jota painamalla saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, joka sisältää verkkopankkitunnusten avauksessa tarvittavan turvaluvun. Lukituksen avaamiseen tarvitset:   

 1. Y-tunnuksen  
 2. Yritysverkkopankin käyttäjätunnuksen  
 3. Avaintunnuskortilta oikean turvaluvun  
 4. Matkapuhelimeen tulleen turvaluvun  

Syötä vaaditut tiedot omiin kenttiinsä ja klikkaa Avaa- painiketta. Jos tiedot ovat oikein, järjestelmä ilmoittaa, että käyttäjätunnuksesi avaus on onnistunut. Voit nyt kirjautua verkkopankkiin. Huomioi, että käyttäjätunnuksen lukituksen avauksen jälkeen salasana verkkopankkiisi on avaintunnuskortin avaintunnus 01 vastaava luku. Tämän jälkeen järjestelmä pyytää sinua luomaan uuden salasanan ja vahvistamaan sen turvaluvulla.  

Jos verkkopankkisi on mennyt lukkoon virheellisten turvalukujen tai virheellisen käyttäjätunnuksen vuoksi, otathan yhteyttä pankkiin.  

Helpoin tapa tunnistautua yritysverkkopankkiin kirjautuessa on käyttää älypuhelimeen tai tablettiin ladattavaa OmaVahvistus -sovellusta. Et tarvitse enää paperisia avaintunnuskorttia, vaan pystyt tekemään verkko-ostoksia ja tunnistautumaan verkossa sovelluksen avulla. Käyttöönoton yhteydessä määrität itse oman PIN-koodisi, jonka avulla jatkossa vahvistat tapahtumat. OmaVahvistus -sovellus on ladattavissa Play Kaupasta ja App Storesta. 

OmaVahvistus

 Yritysverkkopankista toiminnallisuus löytyy Tilit-osiossa Tilaa saldotodistus -välilehdeltä. OmaMobiilissa toiminnallisuus löytyy Talous-osion yläreunan menu-painikkeen alta. Voit määrittää saldotodistuksen tilannepäivän itse. Todistus toimitetaan verkkoviestin liitteenä saman tien tilauksen jälkeen.

Verkkopankin käyttö on turvallista, kun kiinnität huomiota pankin antamiin ohjeisiin verkkopankin käytöstä. Olemme koonneet ohjeita OmaMobiili- ja OmaVahvistus -sovellusten sekä verkkopankin turvalliseen käyttöön. Otathan nämä ohjeet huomioon käyttäessäsi pankin digitaalisia palveluita.  

Turvallinen asiointi

Jos käytät yritysverkkopankkiin kirjautuessasi tai tapahtumia vahvistaessasi avaintunnuskorttia, tulee sinulla olla tekstiviestilisävahvistus käytössäsi. Voit rekisteröidä puhelinnumerosi lisävahvistusta varten kirjautumalla verkkopankkiin avaintunnuskortilla. Mikäli sinulla on ulkomaalainen puhelinnumero tai sinun täytyy tehdä muutoksia aiemmin ilmoittamaasi numeroon, olethan yhteydessä pankkiin.   

Katso myös

  Henkilöasiakas