Hyppää pääsisältöön
Mediatiedote,

Kesätyö toimii ponnahduslautana finanssialalle

Nuoret istuvat sohvalla ja rekvisiittana vihreä valosydän

OmaSp rekrytoi tänä kesänä 60 nuorta pankin eri yksiköihin ympäri Suomen.

Kesätyö OmaSp:ssä tarjoaa monelle ensikosketuksen työelämään ja finanssialaan. Parhaimmillaan onnistunut kesätyökokemus poikii nuorelle vakituisen työpaikan ja yritykselle tulevaisuuden ammattilaisen pitkäaikaiseen työsuhteeseen. 

”Työllistämme tänä vuonna ennätykselliset 60 nuorta erilaisiin tehtäviin ympäri Suomen. Kesätyö on todellinen näköalapaikka ja syväluotaus pankkitoimintaan. Moni nuori pääsee tutustumaan kesän aikana palveluneuvojan tehtäviin, mikä on työtehtävien monipuolisuuden vuoksi haastava, mutta palkitseva työ. Sen lisäksi meillä on kesätyöntekijöitä muun muassa viestinnässä, taloushallinnossa ja taustatehtävissä. Haluamme, että kesätöissä pääsee tekemään mielekkäitä tehtäviä ja useampi kesätyöntekijä onkin jo toista tai kolmatta kesäänsä meillä”, kertoo OmaSp:n toimitusjohtaja Sarianna Liiri. 

Finanssiala on Suomessa merkittävä työllistäjä, ja moni kesätyöntekijöistä jatkaa OmaSp:ssä kesäkauden jälkeen. Työtehtävien kirjo on laaja ja mahdollisuudet monipuolisia. OmaSp:ssä työskentelee tällä hetkellä yli 500 ammattilaista eri koulutustaustoilla ja tehtävänimikkeillä.   

”Finanssialasta puhuttaessa ensimmäisenä tulee mieleen pankille tyypilliset työtehtävät pankkikonttorissa asiakaspalvelun, rahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen parissa. Mahdollisuudet eivät kuitenkaan tähän lopu, vaan meillä työskentelee ammattilaisia muun muassa tuotepäälliköinä, analyytikoina, controllereina, luottoasiantuntijoina sekä viestinnän, HR:n ja riskienhallinnan tehtävissä. Kehittymismahdollisuudet pankissamme ovat lähes rajattomat, ja olemmekin panostaneet urapolkujen läpinäkyvyyden lisäämiseen viime aikoina”, jatkaa toimitusjohtaja Sarianna Liiri.    

Vastuullisuus vahvistaa pankin elinvoimaa ja houkuttelee osaajia 

Kilpailu alan osaajista ja tulevaisuuden ammattilaisista on kovaa pankkienkin keskuudessa. Terve kilpailu kannustaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja pitämään huolta tärkeästä pääomastaan: osaavasta henkilökunnastaan. "Olemme olleet pitkään mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka nykyään tunnetaan paremmin Vastuullinen työpaikka -konseptina", kertoo Liiri.

Kampanjassa mukana olevat yritykset sitoutuvat vastuullisen työpaikan periaatteisiin: 

· hyvä hakijakokemus,

· mielekäs työ,

· asianmukainen perehdytys ja ohjaus,

· oikeudenmukainen ja tasapuolinen kohtelu,

· kohtuullinen palkka,

· kirjallinen työsopimus ja työtodistus.

"Kilpailu finanssialan nykyisistä ja tulevaisuuden osaajista on jatkossakin kovaa. Nuoret tuovat yritykseen tuoreita ajatuksia ja arvokasta näkökulmaa suoraan koulunpenkiltä. Tähän kilpailuun me vastaamme muun muassa mahdollistamalla laajat ja monipuoliset työtehtävät, hyvät kehittymismahdollisuudet sekä tarjoamalla valmennusta ja tukea. Uskomme, että OmaSp:n kaltainen ketterä kasvuyritys on vetovoimainen työnantaja myös kilpaillulla finanssialalla", päättää Liiri.

Lue myös Kesätyöntekijät ovat taas täällä 

Henkilöasiakas