Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Pankkikortin turvallinen käyttö

Pankkikortilla maksaminen ja käteisen nostaminen on turvallista. Huomioithan kuitenkin muutaman tärkeän seikan, kun käytät pankkikorttia ostoksilla, automaatilla ja verkkokaupoissa.

Pankkikortti on henkilökohtainen 

Olet itse vastuussa korttiesi käytöstä, joten älä luovuta korttia tai kortin tietoja eteenpäin. 

Pankkikortin turvallinen käyttö ja säilytys 

Säilytä korttiasi huolellisesti ja opettele tunnuslukusi ulkoa. Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua samassa paikassa tai niin, että tunnusluku on mahdollista yhdistää korttiin. Unohtunut tunnusluku on mahdollista tarkistaa OmaMobiili -sovelluksesta. Kortti on aina henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle. 

Kun käytät korttiasi ostoksilla tai automaatilla, huolehdi, ettei sivullisilla ole mahdollisuutta nähdä korttisi tietoja tai tunnuslukua. Tarkista aina ostotapahtuman loppusumma päätteestä ennen maksun hyväksymistä. Varmista myös, että ostosumma on kuitissa oikein.  

Kadonnut tai vääriin käsiin joutunut pankkikortti   

Seuraa säännöllisesti tilitapahtumiasi ja tarkista säännöllisesti, että korttisi on tallessa. Mikäli kortillasi on tapahtumia, joita et itse tunnista tehneesi tai havaitset, että korttisi on kadonnut tai varastettu, ilmoita asiasta sulkupalveluun heti. Sulkupalvelu on avoinna vuorokauden ympäri numerossa 020 333 (pvm/mpm) tai ulkomailta +358 20 333. Ilmoittamalla väärinkäytöstä, varastetusta tai kadonneesta kortistasi sulkupalveluun, estät kortinhaltijana mahdolliset lisävahingot. Kortin sulkemisen jälkeen uusia maksutapahtumia ei voida tehdä ja varasi ovat näin turvassa. Huomioithan, että ennen kortin sulkemista vahvistetut maksutapahtumat veloittuvat normaalisti.

Uuden kortin mukana saat aina korttisaatteen, jossa on kerrottu korttisi turvallisesta käytöstä. Tutustu myös korttisi ehtoihin, joissa on lisätietoja kortin käyttöön liittyen. Korttiehdot löydät kortin omalta sivulta.  

Turvarajoista lisäturvaa 

Pankkitilin nostoja ja varmennettuja ostoja voit rajoittaa turvarajoilla. Turvarajat lisäävät korttisi turvallisuutta ja vähentävät väärinkäytön riskiä. Turvarajat voit määritellä korttihakemuksen yhteydessä ja niitä voit muuttaa aina tarpeen mukaan verkkopankissa tai OmaMobiilissa.  

Turvarajoihin tehtävät muutokset ovat reaaliaikaisia. Voit myös määritellä onko verkko-ostosten tekeminen kortillasi sallittua vai ei. Maantieteelliset rajaukset tuovat pankkitilillesi turvaa, koska kukaan ei pääse käyttämään korttiasi määritellyn alueen ulkopuolella. Voit myös kätevästi laajentaa maarajausta hetkellisesti esimerkiksi lomamatkasi ajaksi.

Ladattavat aineistot

Katso myös