Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Usein kysyttyä mobiilisovelluksistamme

Miten saan OmaMobiilin käyttöön? Mikä on OmaVahvistus-sovellus? Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin meille esitettyihin kysymyksiin mobiilisovellusten käytöstä.

Mobiilisovellusten käyttö

OmaVahvistus-sovellus on vahva sähköinen tunnistautumissovellus, joka on vaihtoehto perinteiselle avaintunnuskortille. Saat sovelluksen käyttöösi nykyisillä Oma Säästöpankin pankkitunnuksilla sekä yhdellä turvaluvulla avaintunnuskortistasi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa OmaVahvistus -sovelluksen käyttöön myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla. OmaVahvistus-sovelluksen voit ladata App Storesta tai Google Play sovelluskaupoista ilmaiseksi.

Katso ohjeet OmaVahvistuksen käyttöönottoon tästä: OmaVahvistus


 

Jos olet juuri ottanut OmaVahvistus -sovelluksen käyttöön, tulee sinun turvallisussysitä vielä käydä verkkopankissa avaamassa sovelluksen lukitus:

  1. Kirjoita www.omasp.fi selaimen osoiteriville ja kirjaudu verkkopankkiin avaintunnuskortilla. Jos olet aiemmin asentanut OmaVahvistuksen toiselle laitteelle, voit käyttää myös sitä kirjautumiseen. Älä käytä Googlea tai muita hakukoneita, kun menet verkkopankkiin.
  2. Verkkopankin ylälaidassa, oman nimen kohdalta löydät Asetukset -valikon ratas merkin takaa. Valitse ”OmaVahvistus -sovelluksen asetukset”.
  3. Valitse laite, jonka käyttäjäprofiilin ”Lukittu” kohdalla lukee ”kyllä” ja avaa lukitus valitsemalla ”Ei” ja vahvista lukituksen avaus.
  4.  Kirjaudu ulos verkkopankista, ja sulje vielä OmaVahvistus -sovellus mobiililaitteesta ja avaa uudestaan.
  5.  Sovellus on nyt käytettävissä.

OmaMobiili -sovellus on ladattavissa Play Kaupasta ja App Storesta. Käyttöönottoa varten tarvitset OmaSp:n verkkopankkitunnukset ja älypuhelimen tai tabletin. Sovellus ohjaa sinua eteenpäin käyttöönoton vaiheissa. Tässä yhteydessä sinun tulee ladata myös OmaVahvistus -sovellus, eli pankin tunnuslukusovellus. OmaMobiilissa voit jatkossa tunnistautua OmaVahvistuksella tai biometrisellä tunnisteella, kuten kasvotunnisteella. 

OmaMobiili 

Uuden e-laskusopimuksen pääset tekemään OmaMobiilista valitsemalla: Maksut > E-laskusopimukset > Tee uusi e-laskusopimus.

Laskuttajan voit hakea joko nimellä, tilinumerolla tai y-tunnuksella. E-laskusopimukseen tulee laittaa yksilöintitieto, joka löytyy paperilaskultasi. Lisäksi sinun tulee valita haluamasi maksusääntö, eli kuinka haluat laskusi velottuvan. Tämän jälkeen vahvista e-laskusopimus.

Henkilöasiakas