Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiakas

Usein kysyttyä säästämisestä ja sijoittamisesta

Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin meille esitettyihin kysymyksiin säästämisen ja sijoittamisen tuotteisiin liittyen.

Säästäminen ja sijoittaminen

Rahastolunastuksen pääset tekemään verkkopankissa tai OmaMobiilissa.

Lunastus verkkopankissa: 
Varallisuus > Varat > Avaa rahastosalkku kohdasta Säilytykset > Lunasta rahasto valitsemalla Merkitse kohdan oikealla puolella olevasta väkäsestä kohta Lunasta > Syötä lunastettava summa > Vahvista.

Lunastus OmaMobiilissa:

Talous > Sijoitukset > Klikkaa Rahastot > Valitse rahasto, josta haluat tehdä lunastuksen > Lunasta > Syötä lunastettava summa > Vahvista.

Kun teet lunastuksen arkipäivänä ennen klo 15, toimeksianto toteutetaan samana päivänä, jonka jälkeen lunastus kirjautuu tilillesi 1-3 arkipäivän kuluessa. Klo 15 jälkeen tehdyt lunastukset siirtyvät toteutukseen seuraavalle pankkipäivälle.

OmaTuottoTalletusta ei voi lopettaa kesken talletusajan. Erityistilanteita, joissa näin kuitenkin voidaan tehdä, ovat esim. avioero, vähintään vuoden kestänyt työttömyys ja asiakkaan/aviopuolison kuolema.

Voit siirtää Sp-Rahastoyhtiön rahasto-osuuksia Oma Säästöpankkiin ilman, että myyt rahasto-osuutesi välissä.

Rahastosäästämisen voi aloittaa itse verkkopankissa tai mobiilissa. Voit tehdä kertamerkintöjä tai rahastosäästösopimuksia. Jos kuitenkin haluat sijoitusneuvontaa voit ottaa yhteyttä konttoriisi.

Voit muokata rahastosäästösopimuksiasi omassa verkkopankissasi. OmaMobiilissa muutoksia ei voi tällä hetkellä tehdä.

Vanhemmat voivat yhdessä avata lapselle sopivat pankkipalvelut, johon huoltajilla on käyttöoikeus asioimalla konttorissa. Toinen vanhemmista voi myös valtuuttaa toisen vanhemmista asioiden hoitoon valtakirjalla. Vanhemmat tai valtuutettu vanhempi käyvät pankin asiantuntijan kanssa läpi sijoittajaprofiilin, jossa käydään läpi erilaisten sijoituskohteiden tuotto-odotukset sekä sijoittamiseen liittyvät riskit, tietämys ja kokemus.

Jos haluat nostaa säästöjä säästövakuutuksesta tai kapitalisaatiosopimuksesta sinun tulee ottaa yhteyttä omaan asiantuntijaasi tai lähimpään OmaSp:n konttoriisi.

Konttorit ja yhteystiedot

Jos haluat tehdä muutoksia vakuutussijoitustesi sijoituskohteeseen, ota yhteyttä omaan asiantuntijaasi tai lähimpään konttoriisi.

Konttorit ja yhteystiedot

Säästötalletuksen voit avata omassa verkkopankissasi valitsemalla Tilit > Avaa jatkuva säästötalletus. Tilin voit avata myös asioimalla konttorissamme.

Henkilöasiakas