Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin konttori

Määräaikaistalletus kerryttää kiinteää korkoa talletuksellesi

Sijoitustalletus eli määräaikaistalletus sopii sinulle, kun kaipaat varallisuudellesi tasaista tuottoa.

Määräaikaistalletuksella on kiinteä talletuskorko

Onko sinulla varallisuutta, jolle kaipaisit pelkkää tilisäästämistä korkeampaa tuottoa? Sijoitustalletus on määräaikaistili, jonka talletuskorko sekä talletusaika sovitaan tiliä avattaessa ja korko on kiinteä koko talletusajan. Sijoitustalletuksen korkoon vaikuttavat talletusaika sekä -määrä. Talletusaika voi olla kuukausista useampaan vuoteen. Säästämisen sijoitustalletukseen voit aloittaa jo 1 000 eurolla. Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveronalaisia. Sijoitustalletustili kuuluu myös talletussuojan piiriin. 

Sijoitustalletuksen korko lasketaan talletuksen avauspäivästä eräpäivään, eräpäivää mukaan lukematta. Korkopäiväkäytäntönä käytetään 360/360. 

Kannattaako määräaikaistalletus

Käyttö- tai säästötilillä on hyvä säilyttää muutaman kuukauden menoihin varattua puskuria. Jos sinulle on kertynyt tämän summan ylittävää varallisuutta, määräaikainen sijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden korkeampaan tuottoon, jolla suojaat varojasi inflaatiolta. Määräaikaiset sijoitukset sopivat hyvin myös varovaiselle ja maltilliselle sijoittajalle, sillä määräaikaissijoitustuotteemme ovat vähäriskisiä sijoituksen koron ollessa etukäteen tiedossa. 

Sijoitustalletuksen edut 

  1. Aloittamaan pääset jo 1000 euron summalla. 
  2. Korko ja talletusaika sovitaan tiliä avattaessa, joten tiedät sijoituksellesi saamasi tuoton etukäteen. 
  3. Saat vakaata tuottoa, sillä sijoituksen korko on sama koko talletuksen ajan. 
  4. Varasi ovat Sijoitustalletuksella turvassa talouden erilaisilta heilahteluilta. 
  5. Sijoitustalletus kuuluu talletussuojan piiriin. 

Määräaikaiset sijoitusvaihtoehdot 

Pankin valikoimaan kuuluu aika ajoin myös muita määräaikaisia sijoitustuotteita, kuten OmaTuottoTalletuksia ja Debentuureja. Myös välittämistämme rahastoista löytyy erinomaisia vaihtoehtoja varovaisellekin sijoittajalle. 

Katso myös