Apple Pay - Turvallinen tapa maksaa

Apple Pay toimii kuten lähimaksu kortillasi ja sillä voit maksaa ostoksia niin kaupassa kuin verkossa. Voit ladata sovellukseen Oma Säästöpankin kaikki kortit. 

Apple Pay on käytettävissä siihen yhteensoveltuvissa Apple-laitteissa. Sen käyttö on turvallista ja helppoa. Sinun ei tarvitse käyttää maksupäätettä tai käteistä käyttäessäsi Apple Payta. Maksaaksesi Face ID:llä kaksoisnapsauta iPhonen sivupainiketta, vilkaise näyttöäsi ja pidä laitetta sitten lukijan lähellä. Jos sinulla on kasvomaski, sinua saatetaan pyytää antamaan salasana.  Maksaaksesi Touch ID:llä , pidä laitetta lukija lähellä ja paina Touch ID:tä. Apple Watchilla maksaessasi kaksoisnapauta sivupainiketta ja vie laite lukijan lähelle.

Näin otat käyttöön Apple Payn

Voit lisätä kortin OmaMobiilissa (päivitä uusin versio sovelluskaupassa) tai Apple Walletissa.

1. OmaMobiilissa valitse "Talous" ja sitten "Kortit". Valitse kortti, jonka haluat lisätä Apple Payhin ja seuraa ohjeita. 

2. Apple Walletissa valitse "Lisää kortti" ja seuraa ohjeita.

Näin maksat Apple Paylla

Kaupassa:

1. Pidä iPhone-puhelimesi tai Apple Watch-kellosi maksupäätteen lähellä ja hyväksy maksu joko kasvo- tai sormenjälkitunnistuksella.

2. Maksu on valmis, kun näytölle ilmestyy valintamerkki ja sana "Valmis".

89265-logot_0.jpg

 

Verkossa ja sovelluksissa:

1. Katso onko vaihtoehtona ”Maksa Apple Paylla”.

2. Napauta painiketta.

3. Tarkista toimitustietosi.

4. Vahvista maksu.

 

Luettelo yhteensopivista Apple Pay -laitteista löytyy tästä linkistä.

 

Kysymyksiä ja vastauksia Apple Paysta:

 

Mikä on Apple Pay?

Apple Pay on sovellus, joka toimii Apple-laitteilla maksamiseen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

Mitä tarvitsen, että voin käyttää Apple Payta?

Apple Payn käyttöön tarvitset Oma Säästöpankin kortin ja Apple-älypuhelimen, jonka käyttöjärjestelmän versio on 11 tai uudempi. Puhelimessasi tulee olla NFC-ominaisuus (Near Field Communication). Voit tarkistaa tämän puhelimesi asetuksista.

Miten ja missä voin maksaa Apple Paylla?

Apple Paylla voit maksaa kaupoissa, joissa lähimaksaminen on käytössä. Voit käyttää Apple Pay -sovellusta myös monessa verkkokaupassa ja sovelluksessa. Jos verkkokaupassa tai sovelluksessa on maksuvaihtoehtona Apple Pay, valitse Apple Pay maksutavaksi, tarkista tilausyhteenvetosi ja vahvista maksu.

Toimiiko Apple Pay lähimaksuna samalla tavalla kuin kortti, eli Apple Paylla voi tehdä ostoksia lähimaksulla jotka ovat alle 50 euroa?

Apple Paylla voit tehdä kaiken suuruiset ostot. 

Onko Apple Paylla maksaminen turvallista?

Kun maksat Apple Paylla, Apple Pay käyttää laitekohtaisia numeroita ja yksilöllisiä tunnisteita. Korttinumeroasi ei koskaan tallenneta laitteellesi. Korttinumerosi välity Applelle eikä kauppiaalle. Apple Pay ei pidä itsellään tapahtumatietoja jotka voidaan liittää takaisin kortinhaltijaan varmistaakseen yksityisyydensuojasi.

Miten toimin, jos kadotan puhelimen?

Jos puhelimesi katoaa, ota yhteyttä Visan asiakaspalveluumme +358 9 6964 6424 tai ympäri vuorokauden palvelevaan sulkupalveluun +358 20 333 . Visan asiakaspalvelumme ja sulkupalvelu voivat poistaa kortin tiedot sovelluksesta, jolloin sinun ei tarvitse tilata uutta fyysistä korttia.

Miten toimin, jos kadotan korttini, joka on liitetty Apple Pay sovellukseen?

Kortin katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi sulkupalveluumme +358 20 333. Kun kortti suljetaan, sillä ei voi enää maksaa ostoksia Apple Paylla.

Onko Apple Payn käyttö maksullista?

Apple Paylla suoritetuista maksuista ei peritä maksua eikä kaupoilla ole lupaa periä lisämaksua Apple Payn käytöstä maksutapana.

Jos lisään useamman kortin, miten voin valita millä kortilla maksan?

Ensimmäinen lisäämäsi kortti on oletuskorttisi. Jos lisäät useamman kortin ja haluat vaihtaa oletuskorttia, tee näin:

1. iPhonessa/iPadissa: Valitse "Asetukset" sitten "Wallet ja Apple Pay" ja "Oletuskortti" ja valitse sitten uusi kortti. iPhonessa voit myös avata Walletin, ja koskettamalla raahata haluamasi kortin ylimmäksi.

2. Apple Watchissa: Avaa Apple Watch -sovellus iPhonessa. Valitse "Watch" ja sen jälkeen "Wallet ja Apple Pay" sitten "Oletuskortti" ja valitse uusi kortti.