Ostoksilla, automaatilla ja verkkokaupoissa

Kortilla maksaminen ja käteisen nostaminen on turvallista. Huomioithan kuitenkin muutaman tärkeän seikan.

Ennen kuin otat uuden korttisi käyttöön, lisää allekirjoitus sen kääntöpuolelle ja hävitä mahdollinen vanha korttisi leikkaamalla se sirun kohdalta kahtia. Säilytä korttiasi huolellisesti aina erillään tunnusluvustasi. Kortti on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle henkilölle.

Kun käytät korttiasi ostoksilla tai automaatilla, huolehdi, ettei sivullisilla ole mahdollisuutta nähdä korttisi tietoja tai tunnuslukua. Tarkista aina ostotapahtuman loppusumma päätteestä ennen maksun hyväksymistä. Varmista myös, että ostosumma on kuitissa oikein. Seuraa säännöllisesti tilitapahtumiasi ja ilmoita heti omaan konttoriisi, jos tilitiedoissasi näkyy maksu- tai nostotapahtumia, joita et itse tunnista.

Tarkista säännöllisesti, että korttisi on tallessa. Ilmoita sulkupalveluun puh. 020 333 heti, mikäli havaitset, että korttisi on kadonnut tai varastettu. Kortinhaltijana vastuusi korttitapahtumista lakkaa, kun sulkupalvelu on vastaanottanut ilmoituksesi. Ennen ilmoitusta tapahtuneet korttitapahtumat ovat omalla vastuullasi.

Uuden kortin mukana saat aina korttisaatteen, jossa on kerrottu korttisi turvallisesta käytöstä. Tutustu myös korttisi ehtoihin, joissa on lisätietoja kortin käyttöön liittyen. Korttiehdot löydät kortin omalta sivulta. 

Kaikilla korteillamme voit maksaa turvallisesti myös verkossa. Lue lisää turvallisesta verkkomaksamisesta.

 

Turvarajoista lisäturvaa

Pankkitilin nostoja ja varmennettuja ostoja voit rajoittaa turvarajoilla. Turvarajat lisäävät korttisi turvallisuutta ja estävät suurten vahinkojen syntymisen. Turvarajat voit määritellä korttihakemuksen yhteydessä ja niitä voit muuttaa aina tarpeen mukaan verkkopankissa tai OmaMobiilissa. Voit myös määritellä onko verkko-ostosten tekeminen kortillasi sallittua vai ei. Maantieteelliset rajaukset tuovat pankkitilillesi turvaa, koska kukaan ei pääse käyttämään korttiasi määritellyn alueen ulkopuolella. Lomamatkojen ajaksi voit laajentaa maarajausta hetkellisesti helposti omassa verkkopankissasi.

Haluatko lisää tietoa kortin turvallisesta käytöstä? Ota meihin yhteyttä vaikka heti.

Aloita chatVaraa palveluaika