Varmista sujuva palvelu verkossa myös jatkossa - Tupas-rajapintojen käyttö on päättynyt 30.9.2019

Oma Säästöpankki on tarjonnut Tupas-protokollaa käyttäen luotettavan tavan tunnistautua turvallisesti verkkopalvelussasi. Suomessa kaikkien pankkien tunnistuspalveluissa käytetty Tupas-protokolla ei 1.10.2019 alkaen täytä enää EU-sääntelyn mukaisia sähköisen tunnistamisen vaatimuksia ja Tupas-rajapinnan käyttö päättyy. Yrityksesi on siirryttävä käyttämään korvaavia, Traficomin hyväksymiä rajapintoja.

OmaSp on korvannut Tupas-rajapinnan kansainvälisten standardien mukaisella OpenID Connect –rajapinnalla ja OmaSp lopettaa Tupas-rajapinnan tarjoamisen 30.11.2019. Yrityksesi tulee tehdä muutoksia myös niissä verkkopalveluissa, joissa pankkitunnistus on ollut jo käytössä.

Kahdenväliset sopimukset ja yhteydet kaikkien pankkien kanssa eivät ole enää tarpeen. Voit jatkossa sopia tunnistuspalvelusta keskitetysti yhden Luottamusverkostossa rekisteröidyn välityspalvelun tarjoajan kanssa. Rekisteröidyt välityspalvelut tarjoavat uuden protokollan mukaista vahvaa, sähköistä tunnistamista.

Nämä rekisteröidyt välityspalvelut löydät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta: https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/sahkoinen-tunnistaminen

OmaSp:n tunnistuspalvelu tulee olemaan saatavilla seuraavilta tunnistusvälityspalveluilta:

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Nets Branch Norway
Nordea Bank Oyj
OP-Palvelut Oy
Telia Finland Oyj
Elisa Oyj
Signicat AS

OmaSp toimii Luottamusverkostossa tunnistusvälineiden tarjoajan roolissa. Tarjoamme henkilöasiakkaillemme vahvoja sähköisiä tunnistusvälineitä (verkkopankkitunnukset) ja tunnistuksen välityspalveluille OmaTunnistuspalvelua.