Hyppää pääsisältöön
OmaStoori,
Uratarinat

Aluejohtaja Katri Rahikainen odottaa jo innolla alueen laajenemista

Pankin asiantuntija katselee pankkisalia.

Rahikaisen jo ennestäänkin laaja alue saa pian kaivatun lisäyksen, kun OmaSp avaa konttorin Kuopioon. ”Kun siirryin OmaSp:hen, en osannut aavistaa, millaisessa mittakaavassa pankki tulee kehittymään seuraavien 10 vuoden aikana”, aluejohtaja Katri Rahikainen muistelee.

Ura OmaSp:ssä alkoi liiketoiminnan siirron myötä

Katri Rahikainen aloitti pitkän ja monipuolisen pankkiuransa 1990-luvun lopulla Joroisissa vielä opiskellen taloushallinnon ja rahoituksen tradenomiksi. Valmistuttuaan hän ehti työskennellä myös ulkomaankaupan parissa metsäteollisuudessa, mutta palasi takaisin rahoitusalalle. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan eMBA-tutkinnolla.

Syksyllä 2015 kahden paikallisosuuspankin liiketoiminnat siirtyivät OmaSp:hen. Yhdistymisprosessi oli rankka koulu, mutta myös hieno oppimiskokemus koko työyhteisölle. 

”Tänä päivänä OmaSp on käynyt läpi useita vastaavia ja mittaluokaltaan suurempia järjestelyitä - tuolloin pankki oli huomattavasti pienempi, eikä esimerkiksi viestintä- ja tukitoimintoja ollut nykyisessä laajuudessaan” Rahikainen muistelee. 

Liiketoiminnan siirrossa ja toiminnan integroinnissa uuteen pankkiin oli paljon tehtävää, mutta kaikki järjestyi henkilöstön hyvällä yhteistyöllä. "Tuo vaihe urallani oli työntäyteinen, mutta se opetti ja antoi paljon, josta olen hyvin kiitollinen. Kuten myös siitä, että pankki on tarjonnut mahdollisuuksia kehittyä ja tarttua uusiin haasteisiin", Rahikainen jatkaa.

Pankin asiantuntija istuu pankkisalin sohvalla.

Johdettavana maantieteellisesti suuri ja monipuolinen alue

Rahikainen on toiminut OmaSp:ssä aluejohtajana muutaman vuoden ajan. Alue kattaa tällä hetkellä kahdeksan konttoria usean eri maakunnan alueella ja tulee tänä vuonna laajenemaan myös Kuopioon. 

Roolissaan aluejohtajana Rahikainen vastaa alueen asiakasliiketoiminnasta. Hänen tehtävänään on varmistaa, että pankin asettamat tavoitteet ja painopisteet huomioidaan alueella parhaalla mahdollisella tavalla ja tässä työssä hän on konttorinjohtajien ja muun henkilöstön tukena. "Johtajana haluan olla läsnä ja kuunnella ihmisiä sekä heidän tarpeitaan ja pyrkiä ne myös huomioimaan. Välitän kovasti työstäni ja ihmisistä, joiden kanssa työskentelen", Rahikainen sanoo.

Alueena Itä-Suomi on monipuolinen sisältäen erilaisia toimintaympäristöjä. Viime vuoden lopulla Rahikaisen johtama alue laajeni organisaatiomuutoksen myötä; hän kertoo tutustuvansa parhaillaan uusiin konttoreihin sekä niiden sidosryhmiin ja toimialueisiin. Vaikka alueeseen ei kuulu suuria kasvukeskuksia, palvelevalle pankille löytyy kysyntää ja asiakasmäärissä sekä volyymeissä pystytään yhä kasvamaan.

Rahikaisen mielestä OmaSp erottuu aidosti edukseen pankkina, joka on lähellä ja läsnä asiakkaan arjessa ja elämän eri vaiheissa. Niin sanottu yhden luukun periaate, jossa sama asiantuntija hoitaa asiakkaan asiat alusta loppuun, tarjoaa parhaat edellytykset asiakkaan asioiden hoitoon laajalla rintamalla.

”Meillä on vapaus ja vastuu toimia yrittäjämäisesti ja tehdä päätöksiä, joista sekä asiakas että pankki hyötyvät. Tärkeintä on olla aito kumppani asiakkaalle", Rahikainen muistuttaa.

Pankin asiantuntija hymyilee aulassa.

Hieno kasvutarina

Rahikainen kertoo olevansa ylpeä saadessaan olla osa OmaSp:n viime vuosien merkittävää kasvutarinaa. Pankki on laajentanut palveluverkostoaan, kasvattanut markkinaosuuttaan ja listautunut pörssiin. Pankki on pystynyt kehittämään toimintojaan ja järjestelmiään tarjotakseen asiakkaille parasta mahdollista palvelua sekä henkilöstön että teknologian osalta.

"Vaikka kasvamme nopeasti, olemme onnistuneet säilyttämään toimintamme ketteränä ja tehokkaana sekä kulttuurimme yrittäjähenkisenä ja asiakaslähtöisenä. Sitä vaalimme myös tulevaisuudessa ja päivitämme jatkuvasti toimintaamme vastaamaan muuttuvia tilanteita ja aikoja”, hän sanoo. 

Vastapainoa hektiseen arkeen veden ääreltä

Rahikainen asuu Varkaudessa, Saimaan rannalla, miehensä ja kahden poikansa kanssa. Vesi on hänelle tärkeä elementti ja hän viettääkin paljon aikaa sen äärellä muunmuassa veneillen, lenkkeillen ja saunoen. Liikkuminen, sosiaaliset verkostot ja lukeminen ovat hänen tapojaan rentoutua ja ladata akkuja. 

Rahikainen kuvailee itseään maanläheiseksi ja aidoksi persoonaksi, joka arvostaa reiluutta ja oikeudenmukaisuutta. ”Olen määrätietoinen ja tavoitteellinen mutta pidän tärkeänä positiivista ja rentoa työilmapiiriä, jossa myös huumorilla on sijaa”, Rahikainen sanoo.

Lue lisää