Verkkopankin ja maksukorttien turvallinen käyttäminen

Verkkopankin turvallisen käytön varmistavat henkilökohtainen käyttäjätunnus, kiinteä salasana sekä 6-numeroinen turvaluku. Voit myös itse parantaa verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla Internet-selaimen päivittämisestä sekä ajantasalla olevalla palomuurisuojauksella ja koneen virustorjuntaohjelmalla.

Muistutamme, että hyvätasoinenkaan tietoturva ei takaa täydellistä suojaa, jos luovutat henkilötietojasi suojaamattomalla sähköpostilla tai jos avaat liitetiedostoja, joiden sisällöstä tai lähettäjästä sinulla ei ole tietoa. Varmistat turvallisen asioinnin netissä olemalla huolellinen ja valpas.

Palomuuri suojaa konettasi ja estää ulkopuolista esimerkiksi asentamasta haitta- tai tiedonurkintaohjelmaa tietokoneeseesi verkon kautta. Haittaohjelmilta suojaudut virustorjuntaohjelmalla. Ohjelma tarkistaa tietokoneen tiedostoja ja etsii niistä viruksia ja muita haittaohjelmia. Pidä virusohjelma aina ajan tasalla.

 

Verkkopankin turvallisuus perustuu seuraaviin asioihin:

  • Palvelussa asiakkaat tunnistetaan kiinteällä käyttäjätunnuksella, kiinteällä salasanalla ja avainlukukortilta pyydetyllä 6-numeroisella turvaluvulla.
  • Jokainen asiakkaan tekemä maksutoimeksianto ja verkkolasku sekä niiden muutokset vahvistetaan antamalla avainlukukortilta pyydetty 6-numeroinen turvaluku, joka vaihtuu satunnaisesti. Turvaluvun antamalla asiakas vahvistaa tekemänsä toimeksiannon ja samalla estetään mm. ulkopuolisten pääsy jatkamaan kesken olevaa yhteysistuntoa.
  • Kaikki palvelun käyttämä tietoliikenne suojataan turvallisella SSL-salausmenettelyllä, joka suojaa osapuolten väliset sanomat ulkopuolisten lukemista ja muuttamista vastaan.

 

Hyviä neuvoja verkkopankin ja maksukorttien turvalliseen käyttöön:

  • Älä koskaan anna verkkopankkitunnuksiasi tai muita henkilökohtaisia tietoja sivustolle, johon olet siirtynyt sähköpostissa olevan linkin kautta.
  • Älä koskaan avaa sähköpostissa olevia epäilyttäviä liitetiedostoja äläkä lataa netistä ohjelmia, joiden turvallisuudesta et ole varma. Jos et ymmärrä, mitä ohjelma kysyy, kannattaa yleensä vastata kielteisesti.
  • Säilytä pankkikorttien tunnusluvut aina erillään kortista, mieluiten vain muistissa.
  • Säilytä verkkopankin tunnuksesi ja avainlukukorttisi huolellisesti ja erillään toisistaan. Älä luovuta niitä koskaan toiselle henkilölle.
  • Suojaa tietokoneesi hakkereiden käyttämiä haittaohjelmia vastaan ajan tasalla olevilla virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla.

 

Haluatko lisää tietoa?

Saat lisää tietoa verkkopankin ja maksukorttien turvallisesta käytöstä ottamalla meihin yhteyttä.

Aloita Chat