Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Usein kysyttyä asiakkuudesta

Miten toimia muuttuneessa taloudellisessa tilanteessa? Miksi pankki vaatii asiakastietojen päivittämistä? Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin meille esitettyihin kysymyksiin pankin asiakkuuteen liittyen.

Asiakkuus pankissa

Asiakkaana sinulla on velvollisuus päivittää asiakastietojasi ja antaa pankille pyydetyt tiedot niitä kysyttäessä. Näin voimme palvella sinua luotettavasti ja turvallisesti. Pankin tarkoitus on turvata asiakkaan turvallinen pankkiasiointi ja ehkäistä väärinkäytöksiä. 

Asiakkaan tunteminen

Pankilla on oltava riittävät tiedot asiakkaidensa taloudellisesta toiminnasta, sen laajuudesta sekä perusteista pankin palveluiden käyttämiselle. Pankin velvollisuus on kysyä asiakkaidensa taloudellisesta asemasta, verovelvollisuudesta sekä poliittisesta vaikutusvallasta. Tarvittaessa asiakkaalta pyydetään lisätietoja tilille tulevien varojen alkuperästä ja käyttötarkoituksesta, sekä asiakirjoja, joiden perusteella tiedot varojen alkuperästä tai käyttötarkoituksesta voidaan vahvistaa.  

Asiakastietoja pyytämällä pankin toimihenkilö voi arvioida tuotteen tai palvelun soveltuvuutta asiakkaalle ja täyttää samalla rahanpesun sekä terrorismin rahoittamisen estämisen sääntelyn asettamat vaatimukset. Näin toimien pankki pystyy ymmärtämään asiakkaidensa tavanomaisen toiminnan perusteet sekä havaitsemaan ja selvittämään siitä poikkeavan toiminnan. Pankilla on lainsäädännön asettama velvollisuus seurata asiakkaan pankkipalveluiden käyttöä, jotta pankki pystyy havaitsemaan mahdolliset epätavanomaiset tai poikkeavat liiketoimet ja reagoimaan niihin.  

Miksi pankki kysyy

Yritysasiakkaan tunteminen

IBAN-tilinumero eli kansainvälinen pankkitilinumero muodostuu ISO-standardin mukaisesta maakoodista ja tilinumero-osasta, jossa voi olla sekä numeroita että kirjaimia. IBAN-tilinumero alkaa aina kaksikirjaimisella maatunnuksella. Suomessa maatunnus on FI.

BIC-koodi on ISO-standardin mukainen koodi, jota käytetään rahalaitosten ja yritysten tai yhteisöjen yksilöivänä tunnisteena. Oma Säästöpankin BIC-koodi on ITELFIHH.

Tavoittelemasi toimihenkilö oli varattuna tai ei valitettavasti päässyt vastaamaan, jonka johdosta puhelusi kääntyi asiakaspalveluumme.

Myös asiakaspalvelussamme pystyt asioimaan useissa pankkiasioissasi. Asiakaspalvelumme suora puhelinnumero on 020 764 0600.

Nimitietosi päivittyy automaattisesti meille Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Uusimme myös korttisi uudelle nimelle, kun uusi tieto on päivittynyt meille. Huomaathan, että nimen päivittymisessä voi kestää 2-3 viikkoa.

Palveluntarjoajat vastaavat tarjoamistaan maksuvaihtoehdoista.

Huomaathan että voit aina maksaa kortilla, mikäli maksuvaihtoehtona on Visa. Oma Säästöpankin kortit ovat turvallinen ja helppo tapa maksaa verkko-ostoksia, jos maksupainiketta ei löydy.

Oma Säästöpankin perinnässä hoidamme velkajärjestely-, yrityssaneeraus, perintä- tai konkurssiasioihin liittyviä yhteydenottoja ja toimia, kuten esimerkiksi tuomiohakuja, täytäntöönpanoja ja konkurssiasioita.

Pyydämme lähettämään kaikki perintään liittyvät yhteydenotot perinnän omaan sähköpostiosoitteeseen: perintaatomasp.fi. Näin saamme tiedon kulkemaan juuri oikealle asiantuntijalle mahdollisimman hyvin, mikä nopeuttaa perintään liittyvien asioiden hoitoa.