Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Usein kysyttyä mobiilisovelluksistamme

Miten saan OmaMobiilin käyttöön? Mikä on OmaVahvistus-sovellus? Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin meille esitettyihin kysymyksiin mobiilisovellusten käytöstä.

Mobiilisovellusten käyttö

OmaVahvistus-sovellus on vahva sähköinen tunnistautumissovellus, joka on vaihtoehto perinteiselle avaintunnuskortille. Saat sovelluksen käyttöösi nykyisillä Oma Säästöpankin pankkitunnuksilla sekä yhdellä turvaluvulla avaintunnuskortistasi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa OmaVahvistus -sovelluksen käyttöön myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla. OmaVahvistus-sovelluksen voit ladata App Storesta tai Google Play sovelluskaupoista ilmaiseksi.

OmaVahvistus


 

Jos olet juuri ottanut OmaVahvistus -sovelluksen käyttöön, tulee sinun turvallisussysitä vielä käydä verkkopankissa avaamassa sovelluksen lukitus:

  1. Kirjoita www.omasp.fi selaimen osoiteriville ja kirjaudu verkkopankkiin avaintunnuskortilla. Jos olet aiemmin asentanut OmaVahvistuksen toiselle laitteelle, voit käyttää myös sitä kirjautumiseen. Älä käytä Googlea tai muita hakukoneita, kun menet verkkopankkiin.
  2. Verkkopankin ylälaidassa, oman nimen kohdalta löydät Asetukset -valikon ratas merkin takaa. Valitse ”OmaVahvistus -sovelluksen asetukset”.
  3. Valitse laite, jonka käyttäjäprofiilin ”Lukittu” kohdalla lukee ”kyllä” ja avaa lukitus valitsemalla ”Ei” ja vahvista lukituksen avaus.
  4.  Kirjaudu ulos verkkopankista, ja sulje vielä OmaVahvistus -sovellus mobiililaitteesta ja avaa uudestaan.
  5.  Sovellus on nyt käytettävissä.

Viranomaismääräysten vuoksi avaintunnuskortti ei enää riitä verkkopankissa kirjautumiseen tai maksujen tekemiseen. Avaintunnuskortin lisäksi tarvitaan lisävahvistus tekstiviestillä. Lisävahvistuspalvelun otat käyttöösi verkkopankkisi selainversiossa valitsemalla oman nimesi alta kohdan “Ota lisävahvistaminen käyttöön”. Palvelu on otettu käyttöön myös OmaVahvistus-sovelluksen uudelleen rekisteröinnin yhteyteen.

OmaMobiili -sovellus on ladattavissa Play Kaupasta ja App Storesta. Käyttöönottoa varten tarvitset OmaSp:n verkkopankkitunnukset ja älypuhelimen tai tabletin. Sovellus ohjaa sinua eteenpäin käyttöönoton vaiheissa. Tässä yhteydessä sinun tulee ladata myös OmaVahvistus -sovellus, eli pankin tunnuslukusovellus. OmaMobiilissa voit jatkossa tunnistautua OmaVahvistuksella tai biometrisellä tunnisteella, kuten kasvotunnisteella. 

OmaMobiili